Παροτρύνει όλους τους παράγοντες στη χώρα να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση ή να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη και επιδεινώνουν περαιτέρω τις θεσμικές διαιρέσεις και τη διχόνοια στη χώρα της βόρειας Αφρικής.
Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας κάλεσαν τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες να διαμορφώσουν συναίνεση και να επιλύσουν την κρίση που έχει ενσκήψει όσον αφορά την Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης μετά την καθαίρεση του διοικητή της και να αποφύγουν στρατιωτικές ενέργειες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα, την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 2020.
Τόνισαν τη σημασία της τήρησης των δεσμεύσεων δυνάμει αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, της Λιβυκής Πολιτικής Συμφωνίας, του λεγόμενου Οδικού Χάρτη Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης και της νέας εκλογικής νομοθεσίας, που συμφωνήθηκαν από τη λεγόμενη Επιτροπή 6+6. Υπογράμμισαν ακόμη την ανάγκη για πλήρη συμμετοχή των γυναικών, των νέων και της κοινωνίας των πολιτών στην πολιτική διαδικασία.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας εξέφρασε ακόμη την υποστήριξή του στην εθνική κυριαρχία, στην ανεξαρτησία και στην ενότητα της Λιβύης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Γ. Γαραντζιώτη / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









