Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε κυβερνητική συνεδρίαση την περασμένη Δευτέρα και από εκεί φέρεται να προέκυψε η πληροφορία πως ο πληθωρισμός στην χώρα είναι χαμηλότερος από ποτέ, ενώ η οικονομία αναπτύσσεται!
Αυτά είναι τα δεδομένα που παραθέτει ο Ρώσος πρόεδρος για να πείσει το ρωσικό κατεστημένο πως δεν είναι, ακόμα τουλάχιστον, η ώρα για επέκταση του πολέμου εναντίον του ΝΑΤΟ, όσο και αν πιέζεται η Ρωσία να το κάνει!
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, το ποσοστό ανεργίας ήταν 2,4% τον Ιούνιο και παραμένει στο χαμηλότερο επίπεδο. Ο δείκτης πραγματικών μισθών αυξήθηκε κατά 10,1% από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο.
Επιπλέον, ο Πούτιν εκτίμησε ότι η εθνική οικονομία «συνεχίζει να αναπτύσσεται με καλό, υψηλό ρυθμό». Το πρώτο εξάμηνο του 2024, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά 4,6%, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 4,4%.
Η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να επικεντρωθούν σε αποτελεσματική και συντονισμένη εργασία για τον περαιτέρω περιορισμό του πληθωρισμού, τόνισε ο Πούτιν. Αυτό το έργο θα πρέπει να γίνει κυρίως χάρη στην αύξηση της προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών στην Ρωσική Ομοσπονδία!
Είναι απαραίτητο, όπως λέει, να προωθηθούν οι θετικές τάσεις στην πραγματική οικονομία, να υποστηριχθούν οι επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και το άνοιγμα νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων, την δημιουργία θέσεων εργασίας και την εκπαίδευση του προσωπικού.
Θα μπορέσει η ρωσική ηγεσία να αντέξει την πίεση στο γεωστρατηγικό κομμάτι, συνεχίζοντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας;
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο
- Μητσοτάκης για συμφωνία με Chevron: «Μεγάλη επιτυχία της πατρίδας μας»
- Η υπέρκομψη Μελάνια παρέδωσε μαθήματα στυλ και στο Ηνωμένο Βασίλειο – Δείτε βίντεο
- Μητσοτάκης: Αυτό είπε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
- Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες ΣΑΕΚ
- Γροιλανδία: Η Δανία δεν προσκάλεσε τις ΗΠΑ στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή
- Lahaina Noon: Ένα μοναδικό φαινόμενο στη Χαβάη που “σβήνει” τις σκιές δύο φορές τον χρόνο, vid
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη