Η πρώτη επίσημη αντίδραση του Telegram για την σύλληψη του Pavel Durov

Τι ανακοινώθηκε

Σε μια δήλωση του Telegram το απόγευμα της Κυριακής, ειπώθηκε ότι ο Pavel Durov, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δεν είχε τίποτα να κρύψει σε σχέση με την σύλληψή του από τις γαλλικές αρχές, η οποία έχει προκαλέσει σάλο! Όπως τονίζει το Telegram στην ανάρτησή του, «συμμορφώνεται με την νομοθεσία της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Το Telegram συμμορφώνεται με τους νόμους της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες — η εποπτεία του είναι εντός των βιομηχανικών προτύπων και βελτιώνεται συνεχώς.

Ο CEO της Telegram, Pavel Durov, δεν έχει τίποτα να κρύψει και ταξιδεύει συχνά στην Ευρώπη.

Είναι παράλογο να ισχυριζόμαστε ότι μια πλατφόρμα ή ο κάτοχός της είναι υπεύθυνοι για κατάχρηση αυτής της πλατφόρμας.

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως χρησιμοποιούν το Telegram ως μέσο επικοινωνίας και ως πηγή ζωτικής σημασίας πληροφοριών.

Αναμένουμε άμεση επίλυση αυτής της κατάστασης. Το Telegram είναι μαζί όλους εσάς».

Το βράδυ του Σαββάτου, γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ντουρόφ συνελήφθη κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Le Bourget. Ήταν στο ιδιωτικό του τζετ.

Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ντούροφ θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Durov έλαβε την γαλλική υπηκοότητα το 2021 και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει μαζί του ανταλλαγή ή να εκδοθεί στη Ρωσία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Durow αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Η Telegram ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2013 από τον Pavel και τον αδελφό του Nikolai Durov. Ο Ντούροφ έφυγε από τη Ρωσία το 2014 μετά από πίεση από τις ρωσικές αρχές για το κοινωνικό του δίκτυο VKontakte. Μέχρι τη σύλληψή του στην Γαλλία, ο Durov περνούσε τον περισσότερο χρόνο του στο Ντουμπάι.

Σε μια συνέντευξη με τον Tucker Carlson τον Απρίλιο, ο Durow εξήγησε ότι το Telegram έχει περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες, οι μισοί από τους οποίους συνδέονται στο messenger κάθε μέρα.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί