Ο σεισμός καταγράφηκε στις 05:11 τοπική ώρα (07:11 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στη θάλασσα, περίπου 60 χλμ. δυτικά της πόλης-λιμάνι Σίνες (νότια), διευκρίνισε το Πορτογαλικό Ινστιτούτο Θάλασσας και Ατμόσφαιρας (IPMA).
Η αμερικανική σεισμολογική υπηρεσία USGS ανακοίνωσε ότι κατέγραψε στην περιοχή αυτή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών σε βάθος 17,5 χιλιομέτρων.
Το ισπανικό Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο (IGN) ανέφερε από την πλευρά του πως “η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλά σημεία στην Ισπανία, ιδιαίτερα στην Ουέλβα (νότια), και στο Μαρόκο”.
“Μέχρι τώρα, δεν έχουμε διαπιστώσει καμία ανθρώπινη απώλεια ή υλική ζημιά”, ανέφερε νωρίς το πρωί ο εθνικός διοικητής της πορτογαλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Αντρέ Φερνάντες, σε συνέντευξη Τύπου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα – Έγιναν 15 συλλήψεις
- To χιούμορ Όρμπαν στον Τραμπ: «Μπορώ να πάρω την Λέβιτ στην Ουγγαρία;» vid
- Επιδόματα… τέλος στις ΗΠΑ! Μεγάλες ουρές για κουπόνια τροφίμων – Video
- Veni Vidi Vaccinavi: Η τούρτα της Ευγενίας Μανωλίδου για τα γενέθλια του Άδωνι Γεωργιάδη
- Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις μου για την οπλοκατοχή ήταν η προσωπική μου άποψη
- Τι είπε ο Τραμπ για τον Μπάιντεν και την Ουκρανία
- Με αμείωτη ένταση οι έρευνες για το μακελειό στα Βορίζια – “Υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι”
- Νέα εργαλεία για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας παρουσίασε η υπ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη
- Χαλκιδική: Ο Ταξιάρχης άναψε και φέτος τα φώτα των Χριστουγέννων στην Ελλάδα
- Ημέρα απολογιών η Δευτέρα για το μακελειό στα Βορίζια









