«Προτεραιότητα της Επιθεώρησης Εργασίας και του υπουργείου Εργασίας είναι η συνεχής εντατικοποίηση των ελέγχων και η πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας που διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων».
Αυτό αναφέρει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2024, πραγματοποιήθηκαν 44.893 έλεγχοι, επιβλήθηκαν 9.946 κυρώσεις, ενώ το συνολικό ποσό των προστίμων ανήλθε σε 26.639.275 ευρώ.
Όπως τονίζει, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, παρατηρείται αύξηση 7,4% στους ελέγχους, 17% στις κυρώσεις και 15,1% στο συνολικό ποσό των προστίμων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Θύμα απάτης έπεσε 57χρονη – Έδωσε 100.000 ευρώ σε υποτιθέμενη αστυνομικό για να τα «φυλάξει»
- Παπασταύρου: Η Ελλάδα το τέλειο σημείο εισόδου που θα υποκαταστήσει το αέριο από τη Ρωσία
- Miss Piggy: H εμβληματική ντίβα των Muppets έρχεται στο σινεμά με Έμμα Στόουν και Τζένιφερ Λόρενς
- Νέο είδος προϊστορικού φιδιού που έζησε πριν από 37 εκατομμ. χρόνια ανακάλυψε Έλληνας παλαιοντολόγος
- Γυναίκα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.400 δολαρίων επειδή η γάτα της επισκέπτεται συνεχώς τον γείτονά της!
- Αρνούνται τις κατηγορίες για μαζικές δολοφονίες Χριστιανών οι αρχές της Νιγηρίας
- Επτά άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Νότια Κορέα
- Πρώην σύμβουλος του Τραμπ στέλνει μήνυμα για όσα συμβαίνουν στην διπλωματία της Δύσης
- Σοκαρισμένοι οι επιστήμονες: Ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο ιστό αράχνης στον κόσμο στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας!
- «Έγιναν λάθος χειρισμοί στο θέμα των ΕΛΤΑ», παραδέχθηκε η εκπρόσωπος της ΝΔ









