Ο Mark Jeavons, 43 ετών, ήταν ενθουσιασμένος για τη διαμονή του τεσσάρων διανυκτερεύσεων στο Pyramids and Sphinx View Hotel στη Γκίζα της Αιγύπτου, η οποία ήταν £40 τη βραδιά (52 $ ΗΠΑ).
Αλλά όταν έφτασε στην αναφερόμενη διεύθυνση τα μεσάνυχτα, τρόμαξε όταν ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε ξενοδοχείο – απλώς ένα άδειο πίσω δρομάκι.
Δεν έμοιαζε καθόλου με τις φωτογραφίες στην καταχώριση που είχε κλείσει μέσω της Booking.com – η οποία είχε δεκάδες θετικές κριτικές και περιείχε μια περιοχή στον τελευταίο όροφο από την οποία μπορούσες να δεις τις Πυραμίδες.
Ο Μαρκ, ένας καθηγητής Αγγλικών, από το Wolverhampton, είπε: «Δεν υπήρχε τίποτα στη διεύθυνση. Ήταν ένα πίσω δρομάκι χωρίς κανένα σημάδι ξενοδοχείου. Ο ταξιτζής ρωτούσε τους ανθρώπους στο δρόμο αλλά κανείς δεν το είχε ακούσει. Ήμουν τελείως αποκλεισμένος».
Έκανε κράτηση για το δωμάτιο μέσω της Booking.com, αλλά δεν υποχρεώθηκε να πληρώσει καμία προκαταβολή και είχε κάνει σχέδια να πληρώσει προσωπικά στο ξενοδοχείο.
Αναγκάστηκε να περιφέρεται στους δρόμους μέχρι που βρήκε κατάλυμα έκτακτης ανάγκης περισσότερο από μία ώρα αργότερα στο The Sun and Sand Hotel.
Κατέληξε να ξοδέψει πάνω από 80 £ (104 $) τη νύχτα στο καταφύγιό του την τελευταία στιγμή.
Ο Μαρκ είπε ότι οι κριτικές του ξενοδοχείου ήταν λαμπερές και δεν το σκέφτηκε δύο φορές πριν την κράτηση, ωστόσο κατά την επιστροφή του, άρχισε να ανακαλύπτει το μυστήριο του αόρατου ξενοδοχείου.
Είπε: «Αργότερα ανακάλυψα στις κριτικές της Google ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έλεγαν ότι ήταν απάτη και δεν ήθελαν να κλείσουν».
Αφού ο Μαρκ παραπονέθηκε στην Booking.com, το ξενοδοχείο εξαφανίστηκε από τον ιστότοπο.
Ένα αρχείο του ξενοδοχείου εξακολουθεί να υπάρχει στον ιστότοπο σύγκρισης ξενοδοχείων Trivago – χωρίς φωτογραφίες ή κριτικές, αλλά μια τοποθεσία που εξακολουθεί να είναι ορατή στον χάρτη.
Το ξενοδοχείο Sphinx and Pyramids View στη Γκίζα ανέβηκε στον ιστότοπο της Booking.com στις 19 Ιουλίου 2024 – και βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με το ξενοδοχείο The Pyramids and Sphinx View στην Trivago.
Παρά το λανθασμένο ξεκίνημα, ο Μαρκ πέρασε υπέροχα κάνοντας περιηγήσεις στις πυραμίδες, τους ναούς και ανεβαίνοντας στον ουρανό με ένα αερόστατο πάνω από το Λούξορ.
Είπε: «Υπάρχει περισσότερη ελευθερία όταν ταξιδεύεις μόνος σου. Θα ήταν χειρότερα αν υπήρχαν γυναίκα και παιδιά».
Ο Μαρκ έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 40 χώρες, γράφοντας την εμπειρία του για το blog του MJ Travel Guides – https://mjtravelguides.com.
Ένας εκπρόσωπος της Booking.com δήλωσε: «Λυπούμαστε που ακούσαμε για την εμπειρία αυτού του πελάτη με ένα ακίνητο που είναι καταχωρημένο στην πλατφόρμα μας.
“Ενώ το ξενοδοχείο έχει φιλοξενήσει με επιτυχία έναν αριθμό επισκεπτών, διερευνούμε περαιτέρω και θα επικοινωνήσουμε απευθείας με τον πελάτη για να προσφέρουμε οποιαδήποτε περαιτέρω υποστήριξη.”
Δείτε ΕΔΩ
photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νοτιοκορεάτης μηνύθηκε γιατί επέκρινε την εμφάνιση ψηφιακών avatar μιας μπάντας!
- Όλοι θέλουν την Ιερουσαλήμ! Τι ισχύει αυτή την στιγμή για το Παλαιστινιακό
- Καιρός σήμερα: Τοπικές νεφώσεις με τη θερμοκρασία έως τους 31 βαθμούς
- O Ντόναλντ Τραμπ Τζ. μιμείται την φωνή του πατέρα του! Τα γέλια του Τραμπ, vid
- «Είναι σαμποτάζ»: Έκλεισαν το μικρόφωνο του Ερντογάν ενώ μιλούσε για την Παλαιστίνη, video
- Ο ΥΠΕΞ της Πολωνίας απείλησε με καταρρίψεις ρωσικών αεροσκαφών
- ΟΗΕ: Και το Βέλγιο ανακοίνωσε την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
- Ο Ντεμπελέ κέρδισε τον Λαμίν Γιαμάλ και πήρε την πρώτη του Χρυσή Μπάλα, vid
- Με ποιό ασιατικό κράτος έκανε εμπορική συμφωνία η Ε.Ε.;
- Εφιάλτης για 15χρονο στη Βόλβη – Τον απήγαγαν, τον χτύπησαν και του ζήτησαν 10.000 ευρώ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
