με στόχο την αξιοποίηση όλων των υπαρχουσών εφαρμογών, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των οδηγών στις μετακινήσεις τους από τις εργασίες κατασκευή του οδικού άξονα Flyover, συζήτησαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Γκιουλέκας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Διοικητήριο.
Συζήτησαν, ακόμη, για την τοποθέτηση αισθητήρων σε σημεία του οδικού δικτύου που παρακωλύεται η κυκλοφορία και σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική κατέγραψαν και σχέδια έκτακτης ανάγκης όπου αυτά απαιτηθούν.
“Ο σκοπός είναι να βρούμε τεχνικές λύσεις και τον τρόπο να ενημερώσουμε τους πολίτες. Σημασία έχει πως μπορούμε με τα δεδομένα τα οποία συλλέγουμε στη Θεσσαλονίκη και αυτά που προκύπτουν να κάνουμε ακόμα πιο χρηστικούς, ακόμα πιο αποτελεσματικούς τους χάρτες της Google, ώστε να δώσουμε ακόμα περισσότερες χρηστικές πληροφορίες για το πώς θα πάμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας ή πώς θα αποφύγουμε διαδρομές οι οποίες δεν πρέπει να επιλεγούν. Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις εφαρμογές που ήδη υπάρχουν. Το σημαντικό είναι η επικοινωνία και η συνεργασία της Google με το Ινστιτούτο Μεταφορών Θεσσαλονίκης”, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.
“Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στις συνθήκες των Θεσσαλονικέων που έχουν να κάνουν με την ταλαιπωρία από τις εργασίες ενός απαραίτητο έργου, όπως το Flyover. Φιλοδοξούμε, από το αμέσως προσεχές διάστημα, ο κάθε Θεσσαλονικιός να έχει να επιλέξει πως θα μεταβεί από τη μια πλευρά της πόλης στην άλλη, όπου χρειάζεται να πάει, χρησιμοποιώντας σε πραγματικό χρόνο όλα τα δεδομένα που θα του δίνουμε, με διάφορους τρόπους, είτε στα κινητά, είτε με τις οδοσημάνσεις, προκειμένου εκείνος να κάνει την επιλογή που τον συμφέρει περισσότερο”, δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Γκιουλέκας.
Στην απαραίτητη συμβολή της τεχνολογίας στις προσπάθειες για τη μείωση της ταλαιπωρίας από την κατασκευή του Flyover αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας.
Νίκος Ρoύμπος – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί, στον αστικό αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει το έργο “Ο Χριστός στον Σταυρό”
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
