Η Άγκυρα διέκοψε τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με το Γερεβάν το 1993 υποστηρίζοντας το Αζερμπαϊτζάν κατά την διάρκεια του πολέμου με την Αρμενία για την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ και εμβάθυνε τους δεσμούς της με τους εθνοτικούς τουρκογενείς Αζέρους τα τελευταία χρόνια.
Από τότε που έληξε η σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει επιδιώξει να αναβιώσει τους ιστορικά τεταμένους δεσμούς της με την Αρμενία, αν και έχει δηλώσει ότι οποιαδήποτε εξομάλυνση εξαρτάται από την πρόοδο των ειρηνευτικών συνομιλιών της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν.
Οι ειδικοί απεσταλμένοι της Τουρκίας και της Αρμενίας πραγματοποίησαν σήμερα τον πέμπτο γύρο διαπραγματεύσεων στη συνοριακή διέλευση Αλικάν – Μαγκάρα, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αρμενίας.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να αξιολογήσουν τις τεχνικές προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία του συνοριακού σημείου διέλευσης Ακιάκα –Ακχουρίκ όπως και να απλουστεύσουν αμοιβαία τις διαδικασίες για την έκδοση βίζας για τους διπλωμάτες και αξιωματούχους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν την δέσμευση τους να προωθήσουν την εξομάλυνση χωρίς προϋποθέσεις, αλλά δεν ανακοίνωσαν την ημερομηνία διεξαγωγής του επόμενου γύρου συνομιλιών.
ΑΠΕΜΠΕ,Μ.ΜΕΝ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αναβλήθηκε η δίκη του 32χρονου αλλοδαπού για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αιγάλεω
- Ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου – Τι διεκδικεί
- Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών
- Υπόθεση Jimmy Kimmel: «Πόλεμος» Hollywood-Δεξιάς – Νέος χαμός στις ΗΠΑ
- «Ελεγχόμενο χάος»: Στην φόρα το σχέδιο των διεθνιστών
- ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ
- Πειραιάς: Κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου
- ΠΟΥ: Τα νοσοκομεία στη Γάζα είναι στο χείλος της κατάρρευσης
- Άγρια επίθεση 16χρονου σε 15χρονο στην Ανατολή Ιωαννίνων – Του έσπασε την κάτω γνάθο
- Β. Σπανάκης: Έρχεται νέος ληξιαρχικός νόμος και αναβάθμιση του Ειδικού Ληξιαρχείου
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
