Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, θύμισε πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει τον κ. Μπάιντεν προβλέψιμο υποψήφιο, που θα προτιμούσε η Μόσχα.
Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Πεσκόφ, «οι εκλογές απέχουν ακόμη τέσσερις μήνες» κι αυτό «είναι μακρό χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να αλλάξουν πολλά».
«Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», πρόσθεσε ο κ. Πεσκόφ, τονίζοντας πως προτεραιότητα για τη Μόσχα είναι να επιτύχει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» — του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της κρατικής Δούμας (κάτω Βουλής) της Ρωσίας Βιτσισλάβ Βαλόντιν από την πλευρά του έκρινε πως ο κ. Μπάιντεν θα όφειλε να λογοδοτήσει, διότι «δημιούργησε προβλήματα σ’ όλο τον κόσμο και στη δική του χώρα». Κατά την άποψή του, πρέπει να λογοδοτήσει για τον «πόλεμο που εξαπολύθηκε στην Ουκρανία, την καταστροφή των οικονομιών ευρωπαϊκών χωρών, την πολιτική κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και άλλων χωρών».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο παγετός μετατρέπει τους δρόμους στην Τουρκία σε «παγίδες θανάτου», vid
- Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν εκ νέου τον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου-Ιωαννίνων
- Πούτιν: «Έχει ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση του Ντονμπάς»
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ μας πρότειναν “γερές” εγγυήσεις ασφαλείας για 15 χρόνια
- Η Τουρκία επικύρωσε συμφωνία του ΟΗΕ για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα
- Ο Τραμπ απέτυχε να ελέγξει τις ΗΠΑ: Δημόσια καταγγελία βουλευτή για το ουκρανικό, vid
- Θεσσαλονίκη: Αυξημένο κόστος λειτουργίας και επιδείνωση ρευστότητας λόγω της ακρίβειας δηλώνουν οι βιοτέχνες
- Μικρό κοριτσάκι… νευριάζει με την σκιά της: «Γιατί με ακολουθείς;;», vid
- Κεντάκι: Έσωσαν άνθρωπο από το δηλητηριώδες φίδι “black mamba” και βρήκαν τον μπελά τους
- Ο Τραμπ καλεί τον Ζελένσκι να κάνει τώρα συμφωνία αλλιώς θα χάσει κι άλλα εδάφη, vid









