Στην αντεπίθεση ο Όρμπαν με «Διακήρυξη Αντίστασης» – Χαμός στην Ουγγαρία

Τι αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο δεξιός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος απομακρύνθηκε από την εξουσία έπειτα από 16 χρόνια με τις εκλογές του περασμένου Απριλίου, κάλεσε τους υποστηρικτές του να αποκαταστήσουν την δημοκρατία στη χώρα, η οποία, όπως υποστήριξε, έχει συνθλιβεί από την νέα κυβέρνηση.

Ο Όρμπαν έκανε αργά χθες το βράδυ στη σελίδα του στο Facebook τις πρώτες τόσο ισχυρές πολιτικές δηλώσεις μετά την ήττα του στις εκλογές εκδίδοντας μια «Διακήρυξη Αντίστασης» λίγο μετά την ανακοίνωση του κόμματός του, του Fidesz, ότι εισαγγελείς πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία που στέγαζαν τους διακομιστές του διαδικτύου του.

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι η Ουγγαρία «έπαψε να είναι δημοκρατικό κράτος» αφότου η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέτερ Μάγιαρ ψήφισε συνταγματική τροποποίηση που τερματίζει την θητεία του προέδρου και του επικεφαλής του συνταγματικού δικαστηρίου.

Το κόμμα του Μάγιαρ, το Tisza, αρνείται ότι έχει υιοθετήσει αυταρχική στάση απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Ξεκίνησε και πάλι η εποχή της τυραννίας στην Ουγγαρία. Το νέο πολιτικό σύστημα που δημιουργήθηκε με αυτό τον τρόπο είναι παράνομο… Το Fidesz θα χρησιμοποιήσει όλα τα ειρηνικά μέσα κατά της κατάχρησης εξουσίας εντός και εκτός του κοινοβουλίου», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Φαίνεται πως ο Όρμπαν περνά στην αντεπίθεση και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την διεθνιστική τάξη πραγμάτων που δεν τον ήθελε στην εξουσία.

Σημειώνεται πως επί Όρμπαν η Ουγγαρία διατηρούσε άψογες σχέσεις με την Ρωσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί