Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 16 νεκρούς και 14 τραυματίες.
Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής Χιλής εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο ενός Χιλιανού, συμπληρώνοντας ότι πέντε Χιλιανοί τραυματίστηκαν.
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε δρόμο που συνδέει την Πατακαμάγια με την πόλη Τάμπο Κεμάδο στο δυτικό άκρο της Βολιβίας, κοντά στα σύνορα με τη Χιλή. Το λεωφορείο κατευθυνόταν στη Χιλή, ακολουθώντας μια πολυσύχναστη τουριστική διαδρομή μεταξύ των δύο χωρών της Νότιας Αμερικής.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της βολιβιανής αστυνομίας, ο οδηγός του φορτηγού έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό στην προσπάθειά του να προσπεράσει άλλο όχημα και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου συγκρούστηκε με το λεωφορείο. «Σε αυτό το σημείο, δεν επιτρέπεται η προσπέραση. Το φορτηγό έκανε έναν απαγορευτικό ελιγμό, που προκάλεσε αυτό το δυστύχημα», τόνισε.
Οι βολιβιανές αρχές αποκάλυψαν επίσης ότι έλαβαν καταγγελία από κατοίκους της περιοχής ότι το φορτηγό που προκάλεσε το δυστύχημα μετέφερε λαθραία εμπορεύματα.
Περίπου 1.400 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στη Βολιβία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο