Το παγκόσμιο μπλακ άουτ επηρέασε αρνητικά και τα χρηματιστήρια της Ευρώπης! Η είδηση για το μπλακ άουτ είναι πρώτη σε διεθνή μέσα και έχει επηρεάσει εκτός από τα χρηματιστήρια, τράπεζες, αεροδρόμια και αγορές!
Στην Ελλάδα για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρά προβλήματα!
Τα χρηματιστήρια του Παρισιού και της Φρανκφούρτης άνοιξαν σε αρνητικό έδαφος σήμερα και οδεύουν προς απώλειες σε εβδομαδιαία βάση εν μέσω οικονομικών και πολιτικών ανησυχιών που επηρεάζουν πολλούς κλάδους τις τελευταίες ημέρες.
Το χρηματιστήριο του Λονδίνου επλήγη σήμερα από τεχνικό πρόβλημα που επηρέασε την πλατφόρμα του για μετάδοση πληροφοριών στην αγορά, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εμφάνιση της μεταβολής στον δείκτη FTSE100.
«Η υπηρεσία πληροφοριών RNS αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή παγκόσμιο τεχνικό πρόβλημα που οφείλεται σε τρίτο μέρος και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση πληροφοριών», σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του χρηματιστηρίου. «Οι ομάδες τεχνικής υποστήριξης εργάζονται για να αποκαταστήσουν την υπηρεσία. Άλλες υπηρεσίες του ομίλου, και συγκεκριμένα το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά».
Ο δείκτης FTSE100 δεν εμφάνισε καμία μεταβολή στις 10:00 ώρα Ελλάδας, την ώρα έναρξης της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ περίπου 20 λεπτά αργότερα εμφανίστηκε να υποχωρεί κατά 0,61%.
Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού σημείωσε πτώση 0,27% και ο δείκτης Dax της Φρανκφούρτης υποχώρησε κατά 0,46%. Η εταιρία διαχείρισης του γερμανικού χρηματιστηρίου ανακοίνωσε ότι το σύστημα συναλλαγών Xetra άρχισε να λειτουργεί κανονικά σήμερα το πρωί, ενώ και ο όμιλος του ελβετικού χρηματιστήριου ανακοίνωσε ότι τα συστήματά του λειτουργούν κανονικά.
Οι μεγάλες παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές οδεύουν προς αρνητικό κλείσιμο για την εβδομάδα!
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άγριο έγκλημα στη Βοιωτία: Ένας 27χρονος του οποίου η εξαφάνιση είχε δηλωθεί, βρέθηκε δεμένος και απανθρακωμένος
- Μέγα σκάνδαλο στην Ουκρανία: «Καρατομήθηκε» ο Υπ. Δικαιοσύνης
- Κρούσμα ευλογιάς στην Κεφαλονιά: Κινητοποιείται η Πολιτική Προστασία για έξι μήνες
- Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο
- Προχωράνε και στον ουκρανικό νότο οι Ρώσοι: Κατέλαβαν τρεις οικισμούς στη Ζαπορίζια
- Η απάντηση Πούτιν για την ταινία «Ο Μάγος του Κρεμλίνου» με τον Τζουντ Λο – Το πρώτο τρέιλερ, vid
- Τραμπ: Είδα την παρέλαση των Ρώσων για τον Β’Π.Π., στο εξής έτσι θα κάνουμε και εμείς, vid
- Θεσσαλονίκη: Μέχρι τον Ιούνιο του 2026 ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ
- Συνέλαβαν ανήλικη για τη ληστεία οδηγού ταξί
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον υπάλληλο που βιντεοσκοπούσε παράνομα γυναίκα στην τουαλέτα









