«Σήμερα είναι μια κακή μέρα για τη χώρα. Ξεκινάει η εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας», τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του.
Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της Δεξιάς, είναι η κυβέρνηση των ελίτ και της εργοδοσίας και έφερε ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Έξι μέρες εργασία χωρίς ρεπό, δεκάωρη και δωδεκάωρη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες, κανονικοποίηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας» και τονίζει ότι πρέπει «να αντισταθούμε στον παραλογισμό της εκμετάλλευσης».
«Όχι στην εξαήμερη εργασία», αναφέρει και ζητά «να ανοίξει τώρα η συζήτηση -όπως γίνεται πλέον σε όλη την Ευρώπη- για τετραήμερη εργασία με ταυτόχρονη αύξηση των μισθών». Προσθέτει ότι «η αριστερή και προοδευτική εναλλακτική αποτελεί αδήριτη κοινωνική ανάγκη. Με πρόγραμμα διεξόδου για τον κόσμο της εργασίας, με πρόγραμμα διεξόδου για την κοινωνική πλειοψηφία».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρόμος μετά από αποτυχημένο drone-σόου στην Κίνα, vid
- Τι τραγούδησε η Τέιλορ Σουίφτ για τη Ρεάλ Μαδρίτης;
- ΔΥΠΑ: Τέλος χρόνου για τη δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων για προσωρινούς αναπληρωτές στις ΕΠΑΣ
- Ακόμα μία χώρα της Ανατολής αποθεώνει την Ρωσία
- To «Peaky Blinders» επιστρέφει: Νέο spin-off με τη γενιά των Shelby του 1953
- Ανοίγει ξανά το αεροδρόμιο του Μονάχου μετά το «περιστατικό με drones»
- Νέα ευχάριστη εξέλιξη για το Constantine 2 από τον Κιάνου Ριβς! vid
- «Ενθαρρυμένος» δηλώνει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Γάζα
- Ο Στάρμερ έκανε λόγο «σημαντική» πρόοδο μετά την συμφωνία της Χαμάς
- Ανάρτηση-«φωτιά» Γεωργιάδη για Κωνσταντοπούλου: «Ξέρω πώς δουλεύει η κομμουνιστική προπαγάνδα»