«Οι start up επιχειρήσεις, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα διλήμματα της σύγκλισης του ψηφιακού κόσμου με τον υλικό και η ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας, είναι ζητήματα που χρήζουν ειδικού χειρισμού, εντονότατης προσπάθειας και συνεργασίας – και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε διακρατικό και διεθνές επίπεδο».
Αναλυτικά, η υφυπουργός δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η ανάθεση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενός τομέα ευθύνης στο, κρίσιμο για την οικονομία της χώρας, υπουργείο Ανάπτυξης, και μάλιστα εκείνου που αφορά στην Έρευνα, την Καινοτομία και τις Νέες Τεχνολογίες.
Σ’ αυτούς τους τομείς ήδη λαμβάνει χώρα, σε καθημερινή βάση, μία κοσμογονία και εκεί θα κριθεί το κατά πόσον η πατρίδα μας θα συμμετέχει πρωταγωνιστικά σε αυτό το παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Οι start up επιχειρήσεις, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα διλήμματα της σύγκλισης του ψηφιακού κόσμου με τον υλικό και η ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας, είναι ζητήματα που χρήζουν ειδικού χειρισμού, εντονότατης προσπάθειας και συνεργασίας – και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε διακρατικό και διεθνές επίπεδο.
Αναπτύσσοντας ακριβώς αυτούς τους τομείς, μπορούμε να ελπίζουμε σε περαιτέρω βελτίωση των δεικτών της οικονομίας μας, σε δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και στον επαναπατρισμό πολλών ταλαντούχων μας επιστημόνων και επαγγελματιών, που θα βρίσκουν πλέον χώρο ανάπτυξης και διάκρισης μέσα στη χώρα μας.
Δεσμεύομαι να υπηρετήσω τη θέση ευθύνης που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός με όλες τις δυνάμεις μου».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 74χρονος που ανασύρθηκε από τη θάλασσα στην παλιά παραλία
- 720.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων φέρεται να διακίνησε τον τελευταίο χρόνο 59χρονος Βούλγαρος
- Τα αποκαλυπτήρια τεράστιου αγάλματος του Όζι Όσμπορν θα πραγματοποιηθούν στο Hellfest
- Συναγερμός στη ΓΑΔΑ: Δύο χειροβομβίδες είχε τελικά ο 48χρονος Σουδανός – Πώς τον εξουδετέρωσαν
- «ΒΡΟΝΤΗ 1/26»: Ολοκληρώθηκε η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού σε Αργολικό Κόλπο και Μυρτώο Πέλαγος – ΦΩΤΟ
- Τότε θα ολοκληρωθούν οι εφικτοί στόχοι των ΗΠΑ κατά του Ιράν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
- Ρόδος: Στους εορτασμούς για την επέτειο της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων ο Γιώργος Γεραπετρίτης
- Αρέθουσα: Σοκάρει ο 63χρονος που σκότωσε 51χρονο στο δάσος – «Μπήκε ο δαίμονας στο κεφάλι μου…»
- Επίθεση σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ όπου εδρεύει μια αμερικανική διπλωματική αποστολή
- Συναγερμός στη ΓΑΔΑ: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λ. Αλεξάνδρας, μετά την ελεγχόμενη έκρηξη









