«Η κλιματική κρίση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της δικής μας γενιάς και της δικής μας εποχής, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό, σύνεση και κυρίως αποτελεσματικότητα».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο».
Ειδικότερα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των πόρων, καθώς, όπως είπε, τα χρήματα είναι περιορισμένα σε σχέση με τις παράλληλες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Σκυλακάκης, ανέφερε τα εξής: «Ζούμε σε μία περίοδο που η κλιματική κρίση επελαύνει και η ανάγκη για πράσινη μετάβαση καθίσταται όλο και πιο επείγουσα. Είναι σημαντικό να έχουμε αίσθηση των πραγματικών αναγκών που έχουν οι δημόσιες πολιτικές, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τους πόρους αλλά και σε προτεραιοποίηση και δράση».
Και συνέχισε λέγοντας: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την προσαρμογή στην κλιματική κρίση τα επόμενα χρόνια, με έμφαση στην έλλειψη ύδατος, τις πλημμύρες και τις φυσικές καταστροφές, την απειλή για τα δάση, αλλά και τους καύσωνες που βιώνουμε ειδικά φέτος από τον Ιούνιο. Όλα αυτά, μαζί με το φαινόμενο των θερμικών νησίδων στις μεγάλες πόλεις, αποτελούν μία πρωτοφανή πρόκληση, ταυτόχρονα με το δεύτερο μέρος: Τις τεράστιες ανάγκες της πράσινης μετάβασης που έχουν να κάνουν με τις μεταφορές, τη βιομηχανία και την οικιακή χρήση της ενέργειας».
Ο κ. Σκυλακάκης σε σχέση με τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα επεσήμανε ότι «υπάρχουν ιδιαίτερα θετικά στοιχεία, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τους ρύπους, καθώς εκπέμπουμε λιγότερους σε σχέση με τους στόχους που έχουμε θέσει και για τους οποίους έχουμε δεσμευτεί σε επίπεδο ΕΕ. Έχουμε πολύ ταχύτερη είσοδο των ΑΠΕ σε σχέση με τις περισσότερες χώρες του κόσμου, συνεπώς δουλεύουμε για την πράσινη μετάβαση σε καίρια επίπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται τέλος, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ότι «στα επόμενα 20-30 χρόνια η κλιματική κρίση πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς η πράσινη μετάβαση, εφόσον επιτύχει, θα ανατρέψει τα δεδομένα μετά από δύο δεκαετίες».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης