«Η τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι βιώσιμη, ανθεκτική, δίκαιη και συμμετοχική, το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να κατανέμεται όσο το δυνατόν πιο δίκαια σε ολόκληρη τη χώρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα σε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Παράσχη στο πλαίσιο της 32ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι «δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε και να εφησυχάζουμε με τις επιδόσεις μας, οι ανταγωνιστές μας δεν παραμένουν στάσιμοι. Επένδυση στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προμετωπίδα της κυβερνητικής πολιτικής για την δεύτερη 4ετία είναι η αύξηση των μισθών, «κάτι, που ήδη συμβαίνει στον χώρο του τουρισμού», όπως είπε χαρακτηριστικά και διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να είναι απολύτως αυτονόητη. «Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πρέπει να είναι καλά αμειβόμενοι και ευχαριστημένοι με τις συνθήκες εργασίας τους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικώς, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «από τη στιγμή, που θα υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο η πρώτη παρέμβαση θα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι «το 2023 ήταν μία χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό και συμπλήρωσε ότι «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι για την επίδοση του τουρισμού τόσο στους γενικούς δείκτες αφίξεων εισοδημάτων και απασχόλησης όσο και σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων, όπως αυτή που ενέσκηψε σε συγκεκριμένο νησί και αντιμετωπίστηκε άμεσα».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έκθεση σε φυτοφάρμακα και καρκίνος: Σοκάρουν τα αποτελέσματα έρευνας
- Η Τεχεράνη διαψεύδει την δήλωση Τραμπ σχετικά με αίτημα του Ιράν για κατάπαυση του πυρός
- Η συμβουλή ζωής που έδωσε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ προς φοιτητές (Vid)
- Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους 121.000 αγρότες ειδικού καθεστώτος
- «Τσάρος» Πούτιν! «Χρυσή» ευκαιρία για την Ρωσία να ενισχύσει τον ρόλο της και στο ήλιο
- Πιερρακάκης: Τα μέτρα που ενεργοποιούνται σήμερα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας διαρκούς στήριξης
- Το Ιράν θα καλωσόριζε την Ρωσία ως διαμεσολαβητή
- Δείτε πότε τελειώνουν τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια
- Έπος! Δείτε πώς ντύθηκε παρουσιαστής ελέω ενεργειακής κρίσης, vid
- Οι θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες









