Ο πρωθυπουργός θα επιβιβαστεί στη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης και αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ενώ θα επισκεφθεί τις δεξαμενές ναυπήγησης των φρεγατών ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ που αναμένεται να παραδοθούν περί τα τέλη του 2025 και το 2026 αντίστοιχα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί ακόμα με τα στελέχη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα ναυπηγεία της Navale και επιτηρούν τη διαδικασία.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νορμανδία, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, για να συμμετάσχει στη μεγάλη εκδήλωση για την 80ή επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία.
Στην εκδήλωση, λίγα 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές, σε μια συγκυρία κρίσιμη για την Ουκρανία, αλλά και για τις συζητήσεις για την ευρωπαϊκή άμυνα που θα λάβουν μορφή μετά την 9η Ιουνίου, αναμένεται να δώσουν το «παρών» ηγέτες απ΄όλη τη Δύση: Ευρωπαίοι ηγέτες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μεταξύ άλλων, καθώς και επιζώντες βετεράνοι της απόβασης.
απεμπε – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Μάθιου ΜακΚόναχι και η Ζόι Σαλντάνα σε τελικές συζητήσεις για τη νέα ρομαντική κωμωδία «Positano»
- Η διαφορετική χριστουγεννιάτικη κάρτα της Πριγκίπισσας Κέιτ
- Βραζιλία: Ο Λούλα λέει πως θα ασκήσει βέτο σε σχέδιο νόμου για τη μείωση της ποινής του Ζαΐχ Μπολσονάρου
- Νέα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ κατά των λεγόμενων «ναρκωτρομοκρατών»
- Ρώσος διπλωμάτης καλεί τους Φον ντερ Λάιεν και Μερτς να παραιτηθούν
- Ο Τομ Κρουζ χορεύει…με ένα φτυάρι στη νέα του ταινία, vid
- Ουκρανικό μέτωπο: Τέσσερις οικισμούς σε μια εβδομάδα απελευθέρωσαν οι Ρώσοι
- Απίθανο viral βίντεo: Αρκούδες των Άνδεων κάνουν…τραμπάλα σε ζωολογικό κήπο!
- Σήμερα η ετήσια μαραθώνια συνέντευξη τύπου του Πούτιν
- Το Υπερταμείο ορίζει νέο Πρόεδρο, CEO και νέα μέλη ΔΣ στη ΔΕΘ-HELEXPO









