«Η Κίνα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Ράφα», δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου η Μάο Νινγκ εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Ζητάμε από όλες τις πλευρές να προστατεύουν τους αμάχους και τις μη στρατιωτικές υποδομές και καλούμε επίμονα το Ισραήλ να λάβει υπόψη του τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον της Ράφα», πρόσθεσε.
Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα νέες επιθέσεις εναντίον της πόλης αυτής στη νότια Λωρίδα της Γάζας όπου στοιβάζονται δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.
Οι νέοι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν μετά το κύμα διεθνών καταδικών για το ισραηλινό πλήγμα σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή το βράδυ 45 άνθρωποι, ενά άλλοι 249 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για «τραγικό δυστύχημα», ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για τον θάνατο αμάχων.
«Η θέση της Κίνας στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση παραμένει σταθερή και ξεκάθαρη. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου, περιλαμβανομένου του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υπογράμμισε σήμερα η Μάο.
«Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εργαστεί από κοινού για να ανακόψει και να βάλει τέλος στην ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα», πρόσθεσε.
Η Κίνα διατηρεί καλές σχέσεις με το Ισραήλ, αλλά υποστηρίζει εδώ και δεκαετίες την παλαιστινιακή υπόθεση. Παραδοσιακά τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο κρατών.
απεμπε – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Oreshnik… τρόμαξαν την Κάλας: «Τα κράτη της Ε.Ε. ψάξτε στα στοκ όπλων και στείλτε τα τώρα»
- Η Τζένιφερ Λόρενς έχει κάποια… «παράπονα» από την Έμα Στόουν σε μια «κόντρα» γεμάτη χιούμορ!
- Μελόνι: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθεί αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στην Γροιλανδία»
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 15,1% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο
- Προς υπογραφή της συμφωνίας Mercosur οδεύει η E.E., παρά την αντίθεση της Γαλλίας και άλλων χωρών
- Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς ιρανικές πόλεις λόγω των ταραχών
- Έφυγαν από τον Μπράλο και επιστρέφουν στον Ε65 τα τρακτέρ της Καρδίτσας
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,6% στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας τον Νοέμβριο του 2025
- Η κακοκαιρία “Elli” παραλύει τη B. Γερμανία – Ένας νεκρός στη Βαυαρία, χάος στις μετακινήσεις, κλειστά σχολεία
- Συρία: Οι Κούρδοι απέρριψαν την πρόταση των αρχών της χώρας









