«Ως αποτέλεσμα εχθροπραξιών, μονάδες στρατευμάτων στον Νότο απελευθέρωσαν πλήρως την κοινότητα Μπιλοχορίβκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και κατέλαβαν πιο ευνοϊκές θέσεις», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση.
Η Ουκρανία, ελλείψει στρατευμάτων και πυρομαχικών, βρίσκεται υπό πίεση σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του μετώπου, η Ρωσία εξαπέλυσε στις 10 Μαΐου νέα επίθεση από τον βορρά, συνεχίζοντας να εντείνει τις επιθέσεις στα ανατολικά.
Το χωριό Μπιλοχορίβκα βρίσκεται στην περιοχή του Λουγκάνσκ που είναι σχεδόν ολόκληρη υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι φοβάται πως η επίθεση που εξαπολύθηκε στις 10 Μαΐου στο βόρειο τμήμα της περιοχής του Χαρκόβου θα μπορούσε να είναι το «πρώτο κύμα» μιας πολύ μεγαλύτερης επίθεσης.
απεμπε-απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 3 Απριλίου
- Πιερρακάκης: Οι επιπτώσεις της κρίσης αρχίζουν ήδη να γίνονται αισθητές στην πραγματική οικονομία
- Τραμπ: Ήμουν ο μόνος πρόεδρος που έκανε γνωστικό τεστ, vid
- Στο Βερολίνο θα βρεθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα ο ισλαμιστής ηγέτης της Συρίας
- Μεταναστευτικό: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για πραγματικό κίνδυνο ανθρωπιστικής καταστροφής στον Λίβανο
- Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Στο τέλος η αλήθεια θα βγει
- Viral το… φλερτ του Τραμπ σε ζωντανή σύνδεση: «Είσαι ακόμα πιο όμορφη», vid
- Πότε θα καταβληθούν τα κοινωνικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ σε 987.379 δικαιούχους
- Τι προβλέπει το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα
- Μεντβέντεφ κατά Κάλας: «Είναι κρίμα να είσαι τόσο χαζή στα 50 σου»









