Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις αφορούν την εισαγωγή των μαθητών/τριών στις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Γυμνασίου/ Α’ Λυκείου) των Πρότυπων και στις τάξεις Α’ Γυμνασίου/Α’ Λυκείου των Εκκλησιαστικών σχολείων.
Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, η διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας είναι:
– 150 λεπτά για τα Γυμνάσια και
– 225 λεπτά για τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια,
– 180 λεπτά για τα Λύκεια και
– 240 λεπτά για τα Εκκλησιαστικά Λύκεια.
Για υποψήφιους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ο χρόνος εξέτασής τους είναι επαυξημένος, κατά 45 λεπτά.
Επίσης, δυνατή αποχώρηση δίνεται μία ώρα μετά την έναρξη της γραπτής δοκιμασίας.
Οι υποψήφιοι και υποψήφιες θα αξιολογηθούν σε δυο γνωστικά αντικείμενα, τη γλώσσα και τα μαθηματικά, και ερωτήσεις αξιολόγησης θα είναι κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής. Οι υποψήφιοι για τα Εκκλησιαστικά σχολεία θα εξεταστούν επιπλέον στο μάθημα των θρησκευτικών.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι συνολικά, φέτος, υποβλήθηκαν 9.454 αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι χθες, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η δημόσια κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία, καθώς επίσης και η διαδικασία απόδοσης τυχαίου Αριθμού Προτεραιότητας, σε περίπτωση ισοβαθμίας στα Πρότυπα Σχολεία. Τα αποτελέσματα μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στον σύνδεσμο: https://depps.minedu.gov.gr/?p=12642 .
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη “καμία απόφαση” για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ
- Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Ευρήματα-σοκ σε πείραμα με συνεχιζόμενες κλωνοποιήσεις ποντικιών στην Ιαπωνία – Σε ποια γενιά δεν επέζησε ούτε ένα
- Κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ
- Α. Γεωργιάδης: «Ευχαριστούμε τους δικαιούχους που αγκάλιασαν το πρόγραμμα αποστολής των φαρμάκων υψηλού κόστους»
- ΕΟΠΥΥ: Έως 15/3 εξυπηρετήθηκαν 294.648 αιτήματα ασθενών για κατ’ οίκον παράδοση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους
- Περιορισμένη η διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά της MERCOSUR – Ποιοι οι λόγοι









