Η Γαλλία και η Ιαπωνία δήλωσαν πριν λίγες μέρες ότι θα ξεκινήσουν συζητήσεις για αμοιβαία συνεργασία στρατευμάτων, καθώς το Παρίσι επιδιώκει να αυξήσει το στρατιωτικό του αποτύπωμα στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, κάτι που ανάβει «φωτιά» στην περιοχή!
Σύμφωνα με τον Νέλσον Γουόνγκ, αντιπρόεδρο του Κέντρου της Σαγκάης για το RIMPAC και τις Διεθνείς Σπουδές, η Γαλλία υποκινεί τις εντάσεις στην Ασία και δεν έχει καμία δουλειά εκεί!
«Τι σχέση έχει η περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού με μια χώρα όπως η Γαλλία; Εννοώ, για ποιον λόγο εμπλέκεται η Γαλλία στον Ειρηνικό ή στον Ινδικό-Ειρηνικό, όπως θα τους άρεσε να τον αποκαλούν; Ποια είναι η πίεση; Αν δεν έρχονται στην Ασία, αν δεν χώνουν την μύτη τους, η Ασία θα είναι ένα αρκετά ειρηνικό μέρος…Αλλά θέλουν να φέρουν εντάσεις και φωτιά στην Ασία», τόνισε μεταξύ άλλων!
Σημειώνεται πως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να διευκολύνουν τις επισκέψεις μεταξύ των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας και του γαλλικού στρατού.
Η συμφωνία αμοιβαίας πρόσβασης θα άνοιγε το δρόμο για περισσότερες ασκήσεις και εκπαίδευση μεταξύ των δυνάμεων. Η Γαλλία είναι η τέταρτη χώρα με την οποία η Ιαπωνία επιδιώκει μία από αυτές τις συμφωνίες.
Σε αυτή την ενέργεια Ρωσία αλλά και Κίνα βλέπουν νέο κίνδυνο, καθώς μετά την ανάμειξη των ΗΠΑ στην περιοχή οι Γάλοι δείχνουν να θέλουν να αυξήσουν την ένταση!
Παράλληλα, ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, Vendemiaire , έπλευσε μαζί με τους ομολόγους των Φιλιππίνων και των ΗΠΑ – το BRP Davao del Sur (LD-602) του Ναυτικού των Φιλιππίνων και το BRP Ramon Alcaraz (PS-16) και το USS Harpers Ferry του Ναυτικού των ΗΠΑ στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων ΗΠΑ και Φιλιππινών, Balikatan 2024.
Ταυτόχρονα, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις υψηλού ρίσκου για μια συμφωνία τύπου Visiting Forces με τις Φιλιππίνες για την τακτοποίηση και επέκταση των κοινών ασκήσεων στο εγγύς μέλλον.
Επιπλέον, η ευρωπαϊκή δύναμη προσφέρει επίσης προηγμένα οπλικά συστήματα , συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής συμφωνίας υποβρυχίων πολλών δισεκατομμυρίων, εν μέσω του τεράστιου στρατιωτικού προγράμματος εκσυγχρονισμού των Φιλιππίνων.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λήξη συναγερμού στο Εφετείο Αθηνών: Φάρσα το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα
- Σ. Φάμελλος: Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών – Αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη η στήριξη στην Κύπρο
- Ρωσία εναντίον ΗΠΑ για το Ιράν – Ανεβαίνουν οι τόνοι
- Ο σκύλος νόμιζε ότι έπαθε κάτι ο ιδιοκτήτης του…αλλά! ΒΙΝΤΕΟ
- Σοκαριστικά πλάνα από ζωολογικό κήπο στην Κίνα – Λιοντάρι αρπάζει μικρό κορίτσι μέσα από τα κάγκελα! Vid
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 17χρονος που καταγγέλθηκε ότι γρονθοκόπησε συνομήλικό του στις τουαλέτες σχολείου
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Τι φέρεται να ισχύει με τον γιο του νεκρού ανώτατου ηγέτη του Ιράν
- Ν. Ανδρουλάκης: Καμία εμπλοκή στον πόλεμο που διεξάγουν ΗΠΑ και Ισραήλ με το Ιράν – Τι δήλωσε για την επιστολική ψήφο
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει στην Σ. Αραβία κόντρα στα δημοσιεύματα
- Επίθεση υποβρυχίου σε ιρανικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα









