τονίζοντας ότι «δικαιώνει με τον πιο απόλυτο τρόπο τις επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής».
Τη Συμφωνία των Πρεσπών την έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρέπει να του αναγνωρίζεται, υπογραμμίζει ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, ο οποίος κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για πολιτική υποκρισία, καθώς δεν επικύρωσε τα πρωτόκολλα εφαρμογής επί 5 χρόνια, γεγονός που λειτούργησε «ως κηροζίνη του εθνικισμού στη γείτονα»
«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, γίνεται κατανοητό το ότι να υπερασπίζεσαι το εθνικό συμφέρον απαιτεί τόλμη και αυτοθυσία. Η πολιτική υποκρισία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να μην εξασφαλίσει την επικύρωση των πρωτοκόλλων εφαρμογής επί 5 χρόνια ήταν η κηροζίνη του εθνικισμού στη γείτονα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κόκκαλης εξαίρει τη συμβολή του Αλέξη Τσίπρα στη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά να τον μνημονεύσει.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τομή στον ιστορικό χρόνο και έχει ονοματεπώνυμο. Να είμαστε, λοιπόν, ξεκάθαροι: Τη Συμφωνία των Πρεσπών την έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και είναι συνταρακτικό να ξεχνά να τον μνημονεύσει η ανακοίνωση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποτε στις Πρέσπες, όπως και στη Μακρόνησο, δεν διχάστηκε η Ελλάδα. Δόθηκαν αγώνες για την κοινωνική δικαιοσύνη και χύθηκε αίμα νέων ανθρώπων. Η ιστορία έχει καταγράψει στάσεις, απόψεις και μικροπολιτικές τακτικές», σημειώνεται στο ίδιο κείμενο.
Καταλήγοντας, ο Πέτρος Κόκκαλης υπογραμμίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Πράσινη οικογένεια αγωνίζεται για την ολοκλήρωση της ενταξιακής πορείας των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έτσι αποφεύγει ο Πούτιν τους άσχετους
- Η Μαργαρίτα Παπανδρέου γιορτάζει τα γενέθλιά της, έκλεισε τα 102 – Οι ευχές του γιου της Γιώργου
- Προειδοποίηση του Ισραήλ στην Χαμάς μέσω ΟΗΕ
- Πώς να καθαρίσετε πανεύκολα τη γυάλινη εστία της κουζίνας σας
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν τέσσερις σταθμοί του Μετρό την Τετάρτη λόγω της απεργίας
- Χάος στην Ίμπιζα: Έκλεισαν σχολεία και παραλίες, λόγω της καταρρακτώδους βροχής – Έπεσαν 200 λίτρα ανά τ.μ., vid
- Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα στις Ένοπλες Δυνάμεις! Μάθετε τι παρουσιάστηκε
- Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Ισχύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας για τον κλάδο μας;
- “Πράσινο φως” για 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2026 – Δείτε την κατανομή των θέσεων
- Ερευνητές ανακάλυψαν την παλαιότερη μπλε χρωστική ουσία της Ευρώπης σε παλαιολιθικό εργαλείο στη Γερμανία
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΟ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΝΕΡΓΟΙ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

HELLENIC TRAIN

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
