όπως συμβαίνει στην Ισπανία, με το «Sumar», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης, κατά την επίσκεψή του στην Ισπανία, στο πλαίσιο Διάσκεψης για την Ημέρα της Ευρώπης με θέμα «Στο δρόμο προς μια κοινωνική Ευρώπη, με νέα δικαιώματα».
Μετά τη συνάντησή του με την αντιπρόεδρο και υπουργό Εργασίας της ισπανικής κυβέρνησης Γιολάντα Ντίαζ, η οποία υπήρξε εκ των πρωτεργατών δημιουργίας του εν λόγω μετώπου, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι «το Sumar έχει δείξει το δρόμο για τη συνεργασία πράσινων και κόκκινων δυνάμεων στην Ευρώπη και την ανάγκη ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου» και πρόσθεσε ότι «για να γίνει και στην Ελλάδα αυτό που γίνεται στην Ισπανία και στην Ευρώπη, είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα πράσινο κόμμα».
Στο σημείο αυτό, είπε ο κ. Κόκκαλης, υπήρχε πλήρης ταύτιση με την κ. Ντίαζ, η οποία υποστήριξε ότι «οι επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές είναι κλειδί για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου το οποίο δεν θα επιτρέψει στην Ευρώπη να κάνει βήματα πίσω στο δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο, σε όλα τα άλλα δικαιώματα και βέβαια στην πράσινη μετάβαση».
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το κάθε ακίνητο θα αποκτήσει τον δικό του «Μοναδικό Αριθμό» – Τι ετοιμάζουν για το 2026
- Λίβανος: Νέα πλήγματα του Ισραήλ στον νότο, ένας νεκρός
- Στον «πάγο» η χώρα με έντονο κύμα ψύχους και χαμηλές θερμοκρασίες: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει
- Ο Φίτσο ζητά να αντικατασταθεί η Κάλας – Δυναμώνουν οι φωνές για αλλαγές εντός ΕΕ
- Ποιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μετατράπηκε σε ένα τεράστιο παγοδρόμιο, vid
- Στερεά Ελλάδα: Χιόνια, ψύχος και αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων
- Σέρβια Κοζάνης: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των σχολείων σήμερα
- Τραμπ: Ίσως μιλήσω με τον Μασκ για το Ιράν, vid
- Μακάβρια αποκάλυψη στον Ισημερινό προκαλεί φρίκη: Βρέθηκαν κρεμασμένα ανθρώπινα κεφάλια σε παραλία
- 10ος Κύκλος Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης του Κέντρου “Αρχιμήδης” του ΕΚΠΑ – Μέχρι 31/1 οι αιτήσεις









