Η Γαλλία επανέλαβε σήμερα τη «σθεναρή αντίθεσή» της σε μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που το Ισραήλ ξεκίνησε σε αυτήν την πόλη μια επιχείρηση εκκένωσης δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων.
Το Παρίσι υπενθυμίζει «ότι ο αναγκαστικός εκτοπισμός ενός άμαχου πληθυσμού συνιστά ένα έγκλημα πολέμου βάσει του διεθνούς δικαίου», υπογραμμίζει το γαλλικό ΥΠΕΞ.
Την ίδια ώρα, το Ισραήλ πρέπει να απαρνηθεί μια χερσαία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Ράφας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα «μπορούν και πρέπει» να ενεργήσουν για να αποτρέψουν ένα τέτοιο σενάριο.
«Οι εντολές εκκένωσης του Ισραήλ προς αμάχους στη Ράφα προμηνύουν τα χειρότερα: περισσότερο πόλεμο και λιμό. Αυτό είναι απαράδεκτο. Το Ισραήλ πρέπει να απαρνηθεί μια χερσαία επιχείρηση» στη Ράφα, έγραψε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε μια ανάρτηση στο Χ.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με τη διεθνή κοινότητα, μπορούν και πρέπει να ενεργήσουν για να αποτραπεί ένα τέτοιο σενάριο», συμπλήρωσε.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Ιρανοί διαψεύδουν τον Τραμπ: Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με τις ΗΠΑ
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: «Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου» δήλωσε ο πατέρας του θύματος
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ στις 24-25 Μαρτίου λόγω των παρελάσεων
- Θέατρο στημένο εις βάρος των ανθρώπων: Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια οικονομία
- Λάρισα: Την 1η Απριλίου συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
- Ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη όπλων στο Ιράν – Vid
- Ευρωπαϊκή συνδρομή για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο, ζητά Έλληνας Ευρωβουλευτής
- Ο Τραμπ θα «παγώσει» για πέντε ημέρες τα χτυπήματα κατά ενεργειακών υποδομών του Ιράν
- Το Κρεμλίνο κρίνει πως μόνον η “πολιτική και διπλωματική οδός” θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αποκλιμάκωση
- Τέμπη: Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί αίτημα για διακοπή της δίκης









