Η 64χρονη Ντόνα Βεντούρα αρρώστησε σοβαρά από τροφική δηλητηρίαση μόλις μία ώρα αφότου κατανάλωσε ένα ρολό με σολομό και τα μανιτάρια Morel σε ένα τοπικό εστιατόριο, τον περασμένο Απρίλιο, όπως μετέδωσε το KBZK.
Στη συνέχεια πέρασε τις επόμενες δύο εβδομάδες προσπαθώντας απεγνωσμένα να κρατηθεί στη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου, καθώς οι τοξίνες από τα μανιτάρια κατέστρεφαν σιγά σιγά το συκώτι και τα νεφρά της.
Πριν πεθάνει στις 29 Απριλίου, η ασθένεια είχε προκαλέσει τόσο μεγάλο πρόβλημα στον λαιμό της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μιλήσει. Επικοινωνούσε μόνο γράφοντας μηνύματα με έναν κόκκινο μαρκαδόρο. Σύμφωνα με τον σύζυγό της, Τζον Βεντούρα τα τελευταία λόγια της ήταν: «Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να συνεχίσω για πολύ ακόμα. Πώς θα τα καταφέρουμε; Δεν αντέχω τον πόνο».
Τα τελευταία μηνύματα που έγραψε ήταν προς τον σύζυγό της και τον γιο τους. «Έγραψε, “Σ’ αγαπώ”, και στον γιο μας, έγραψε, “Σ’ αγαπώ, κύριε Γ”», είπε ο σύζυγός της.
Η 64χρονη ήταν μία από τους δύο ανθρώπους που πέθαναν από δηλητηρίαση αφού έφαγαν τα μανιτάρια σε εστιατόριο σούσι πριν από ένα χρόνο, όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα του τοπικού τμήματος υγείας.
Τουλάχιστον 51 άτομα αρρώστησαν. Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν τα μανιτάρια που εισήχθησαν από την Κίνα ως την πιθανή πηγή της επιδημίας, τόνισαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Αν και τα μανιτάρια morel θεωρούνται γενικά βρώσιμα, το CDC προειδοποιεί ότι πρέπει να μαγειρευτούν πλήρως ώστε να αποφευχθούν πιθανές τοξικές επιδράσεις.
«Ήταν σουρεαλιστικό να σκεφτεί κανείς ότι η απλή πράξη του να φάει μεσημεριανό γεύμα θα κατέληγε να τον βάλει στη μονάδα εντατικής θεραπείας», σημείωσε ο Τζον Βεντούρα.
Τις τελευταίες ημέρες της ζωής η επί 34 χρόνια σύζυγός του «πονούσε παρά πολύ», όπως ανέφερε ο Τζον Βεντούρα. Ορκίστηκε στον θάνατο της να πάει στην Δικαιοσύνη τους υπεύθυνους που το προκάλεσαν, οπότε κατέθεσε μήνυση κατά του εστιατορίου, το οποίο έκλεισε μετά τα περιστατικά δηλητηρίασης.
Το «λουκέτο» κράτησε μόλις έναν μήνα και στην συνέχεια άνοιξε κανονικά.
(Με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









