Για την ανάγκη βελτίωσης της αλιευτικής δραστηριότητας και της μείωσης του αποτυπώματος του άνθρακα στη θάλασσα μέσω της εισαγωγής της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι η διεθνής διάσκεψη «Our Oceans» αντικατοπτρίζει την ανάγκη για κοινές δράσεις απέναντι στις κοινές διεθνείς προκλήσεις, οι οποίες επικεντρώνονται:
– Στη διαχείριση του νερού,
– Στη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας,
– Στην ισόρροπη αντιμετώπιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της αγροτικής ανάπτυξης.
Μιλώντας για την Κοινή Αλιευτική Πολιτική σημείωσε ότι «πρέπει να αποκτήσει μια δυναμική διάσταση που να ικανοποιεί ακόμη περισσότερο τους περιβαλλοντικούς στόχους της ΕΕ αλλά και να μειώνει παράλληλα τις δυσμενείς επιπτώσεις των αλιευτικών δραστηριοτήτων στα θαλάσσια οικοσυστήματα».
Για τη προστασία των ιχθυοαποθεμάτων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση διαμορφώνει το πλαίσιο για την εκλεξιμότητα των αλιευτικών εργαλείων, την εκτίμηση και τη μείωση των επιπτώσεων της αλιείας στο βυθό της θάλασσας, αλλά και την ανάπτυξη κινήτρων για τον μετριασμό των επιπτώσεων της αλιείας στο περιβάλλον.
Παράλληλα, στάθηκε στη δημιουργία Διεπαγγελματικών Οργανώσεων τόσο για τις Υδατοκαλλιέργειες όσο και για την Αλιεία και τον Αλιευτικό Τουρισμό λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ενισχύουμε τους περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς, αλλά και ανθρώπινους πόρους ενώ παράλληλα αναδεικνύουμε την βιώσιμη γαλάζια οικονομία».
Τέλος, σε αναφορά του στο «Αμοργόραμα» ο αρμόδιος υπουργός είπε θα πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο για όλα τα μικρά νησιά.
Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με ομολόγους του
Κατά τη διάρκεια της 9ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης των Θαλασσών ο κ. Αυγενάκης συζήτησε με ομολόγους του για την κλιματική κρίση αλλά και για την ανάγκη πρωτοβουλιών σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπισή της.
Στις συναντήσεις, που ήταν παρόντες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, ο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος και η εκπρόσωπος του ΥΠΑΑΤ στον FAO, Γεωργία Χονδρολέου, ο Έλληνας υπουργός συνομίλησε με την Γενική Διευθύντρια της DG Mare Charlina Vitcheva, την υπουργό Αλιείας και Θαλασσίων Πόρων της Αγκόλα, Carmen Ivelise, και τον υφυπουργό Αλιείας και Ωκεανών του Καναδά, Kevin Brosseau, την υπουργό Αλιείας και Γεωργίας της Γκάνα, Mavis Hawa Koomson και τον υπουργό Αλιείας και Ναυτιλιακής Οικονομίας της Μαυριτανίας, Lam Moctar.
«Οι ωκεανοί μας ενώνουν και μας δείχνουν την ανάγκη της συνεργασίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε «Ελπίζω και εύχομαι το συνέδριο αυτό να αποτελέσει την απαρχή σειράς συνεργιών μεταξύ των κρατών μας, στο πνεύμα των όσων συζητήσαμε όλες αυτές τις μέρες στην Αθήνα».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Είναι τρελοί αυτοί οι Ρώσοι! Δείτε τι κάνουν στους -50 βαθμούς, vid
- Δ. Μάντζος : «Συμφωνεί ο πρωθυπουργός ότι οι διεθνείς κανόνες πρέπει να υποχωρούν μπροστά στο δίκαιο του ισχυρού;»
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς 16, 17 και 18 ετών για κλοπή χαλκού – Σύλληψη 60χρονου για όπλα
- Σχέδιο δράσης από την ρωσική κυβέρνηση: Στόχος η δημογραφική βελτίωση της χώρας
- Τερματοφύλακας στην Τουρκία έπινε… τσάι εν ώρα αγώνα για να ζεσταθεί! vid
- Το τρένο επιστρέφει στη Δράμα μέσα από τον φωτογραφικό φακό – Η σιδηροδρομική ιστορία που παραμένει ζωντανή
- «Marty Supreme»: Ιστορικό ρεκόρ για τον Τίμοθι Σαλαμέ και την A24 στο χριστουγεννιάτικο box office
- Εικόνες παρακμής στην «πρωτεύουσα» της Ε.Ε., Vid
- Νέο μακελειό στον Ισημερινό: Έξι νεκροί και τρεις τραυματίες σε έφοδο ενόπλων σε πλαζ
- Λαμίν Γιαμάλ: “Το αφεντικό στο σπίτι είναι η μάνα μου” – Τα γέλια του Ρονάλντο, vid









