Ο νέος ηλικιακός περιορισμός τέθηκε σε ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση την Πέμπτη (11/4) και είχε ήδη τεθεί σε ισχύ για τους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο, όπως μετέδωσε το CNNi.
Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, την οποία η Meta απέκτησε πριν από μια δεκαετία, ανακοίνωσε πως οι αλλαγές που σημειώνονται εξακολουθούν να διασφαλίζουν «μια συνεπή ελάχιστη απαίτηση ηλικίας για το WhatsApp παγκοσμίως».
Ωστόσο, το χαμηλότερο όριο ηλικίας έχει πυροδοτήσει εντάσεις από τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των παιδιών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εκθέτει περαιτέρω τους νέους σε μια σειρά από κινδύνους στο διαδίκτυο.
Σε μια εκδήλωση η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη (11/4), η ομάδα εκστρατειών «Smartphone Free Childhood» με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο απηύθυνε κάλεσμα στη Meta να μην εφαρμόσει τη νέα αυτή πολιτική.
«Το WhatsApp βάζει τα κέρδη πάνω από όλα και σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια των παιδιών» τόνισε η Ντέιζι Γκρινγουελ, συνιδρυτής του ομίλου.
Η μείωση του ορίου ηλικίας «αγνοεί τους ολοένα αυξανόμενους κινδύνους που έχουν επισημάνει επιστήμονες, γιατροί, δάσκαλοι, γονείς και ειδικοί ψυχικής υγείας» για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις επιπτώσεις στα παιδιά.
(Με πληροφορίες από cnn. gr / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εξωπραγματικό: Ένα τραπέζι ρητίνης που περιέχει ολόκληρο τον Ωκεανό! vid
- Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
- Αγιατολάχ του Ιράν σε ΗΠΑ: Η συνεργασία μαζί σας είναι αδύνατη όσο υποστηρίζετε το Ισραήλ
- «Καρφί» Τραμπ προς τις μαριονέτες της Ε.Ε.: «Ο Πούτιν είναι σοβαρός ηγέτης, δεν παίζεις μαζί του»
- Μερική κατάρρευση του «Πύργου των Κόμηδων», κοντά στο Κολοσσαίο
- Μαραθώνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 8/11 λόγω λαμπαδηδρομίας
- Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε στον αέρα επειδή τον ενοχλούσε παρέα παιδιών!
- Σ. Παπασταύρου: «Η Ελλάδα συνδιαμορφώνει την ενεργειακή στρατηγική της ευρύτερης περιοχής»
- Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ επισκέφθηκε την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην κορεατική χερσόνησο
- Κ. Χατζηδάκης: Θα εξηγηθεί το πρόβλημα των ΕΛΤΑ και όπου είναι εφικτό θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις









