Ο υπουργός, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διαβεβαίωσε πως οι ρουκέτες προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές. Δεν διευκρίνισε ποιοι τις εκτόξευσαν.
Δυο κάτοικοι της Τρίπολης επιβεβαίωσαν πως άκουσαν ισχυρές εκρήξεις σε παραθαλάσσια συνοικία όπου βρίσκονται πολυτελές ξενοδοχείο και η κατοικία του πρωθυπουργού Ντμπάιμπα. Ο ένας συμπλήρωσε πως κατόπιν αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή.
Στη Λιβύη, η ειρήνη και η σταθερότητα παραμένουν ακόμη ζητούμενα μετά την εξέγερση του 2011, με υποστήριξη του NATO, που ανέτρεψε το καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι. Η χώρα παραμένει διχασμένη, με δυο κυβερνήσεις στο δυτικό και στο ανατολικό τμήμα της χώρας και μια μυριάδα ένοπλες ομάδες να διεκδικούν εξουσία κι επιρροή.
Η ΚΕΕ σχηματίστηκε κατόπιν διαδικασίας με την υποστήριξη του ΟΗΕ το 2021, όμως το κοινοβούλιο, που έχει την έδρα του στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έπαψε να την αναγνωρίζει στα τέλη της ίδιας χρονιάς, έπειτα από την αποτυχία της προσπάθειας να διεξαχθούν εκλογές, που βάθυνε ακόμη περισσότερο το πολιτικό αδιέξοδο.
Στις αρχές Μαρτίου, τρεις σημαίνοντες πολιτικοί συμφώνησαν πως είναι «ανάγκη» να σχηματιστεί νέα, ενιαία κυβέρνηση, που θα επιβλέψει την πολυαναμενόμενη διεξαγωγή εκλογών. Όμως ο κ. Ντμπάιμπα διαμηνύει πως δεν θα παραδώσει την εξουσία προτού διεξαχθούν εκλογές.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί
- Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τον Βασίλη Σπανούλη
- Κικίλιας για μεταναστευτικό: «Καθημερινή μάχη των λιμενικών στα θαλάσσια σύνορά μας»
- Oreshnik: Μία ρωσική… υπενθύμιση στους Δυτικούς που θέλουν πόλεμο, video
- Συγχαρητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή
- Κόντεψε να… αυτοπυρποληθεί για τις ανάγκες «βίντεο κλιπ», video
- Ιταλός ΥΠΑΜ: «Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση»
- «Διαγράφοντας το κακό»: Έσβησαν υβριστικό σύνθημα για τον δεξιό Κερκ στο Τέξας, video
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένει ο Γεωργιάδης στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στρέφεται κατά του Διεθνούς Δικαστηρίου;
- «Ασημένιος» ο Καραλής: «Πέταξε» στα 6 μέτρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
Κύρια Θέματα

















