διαμαρτυρόμενοι για τις εμπορικές συμφωνίες που ισχύουν μετά το Brexit και τις εισαγωγές τροφίμων κατώτερης ποιότητας, όπως υποστηρίζουν.
Τουλάχιστον 50 τρακτέρ, πολλά εκ των οποίων με υψωμένη τη βρετανική σημαία, συμμετείχαν στην κινητοποίηση. «Όχι αγρότες, όχι φαγητό, όχι μέλλον» έγραφαν σε κάποιες πινακίδες που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι.
Οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να επιβάλει την ακριβέστερη σήμανση των τροφίμων και να λάβει μέτρα για να βελτιωθεί η επισιτιστική ασφάλεια της χώρας. Θέλουν επίσης να τερματιστούν οι εμπορικές συμφωνίες που επιτρέπουν, όπως λένε, να εισάγονται τρόφιμα τα οποία παράγονται με πρότυπα που θα ήταν παράνομα στη Βρετανία και υπονομεύουν έτσι τους ντόπιους παραγωγούς.
«Μας απογοητεύουν ξανά και ξανά», είπε η Λιζ Γουέμπστερ, η ιδρύτρια της οργάνωσης «Σώστε τη Βρετανική Γεωργία» μιλώντας στο BBC. «Υποσχέθηκαν ότι θα διατηρήσουν τα υψηλά πρότυπα και δεν θα επιτρέψουν να γίνει η Βρετανία χωματερή (…) αυτό που κάνουν είναι να μας μετατρέπουν σε χωματερή», υποστήριξε.
Αγρότες σε όλη την Ευρώπη έχουν κινητοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, διαμαρτυρόμενοι για τον ανταγωνισμό από τις φτηνότερες εισαγωγές και ζητώντας αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανόνες.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν λέει ότι κατέθεσε “δίκαιη” πρόταση για να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή κυρώσεων
- Αιματηρό περιστατικό στο Ηράκλειο – 32χρονος Πακιστανός επιτέθηκε με δρεπάνι σε ομοεθνή του
- Έκλεψαν σπάνιο αρχαίο βραχιόλι ανεκτίμητης αξίας από μουσείο της Αιγύπτου- Τρεις συλλήψεις
- Αυξάνονται οι κλοπές των αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη – Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα
- Ζαχαριάδης: Η ΝΔ, αντί να καλέσει τους γαλάζιους κλέφτες, κάλεσε δύο πεθαμένους να καταθέσουν στην Εξεταστική
- Τι δήλωσε ο Τσιάρας για τις πληρωμές των αγροτών
- Πάτρα: Σημαντική αύξηση των εσόδων κατά 11,85% για τον Οργανισμό Λιμένος το α’ εξάμηνο του 2025
- Ο Τραμπ μπέρδεψε την Αρμενία με την… Αλβανία, video
- Υπ. Μετανάστευσης: Δεν ανεστάλη επ’ αόριστον η έκδοση απορριπτικών αποφάσεων από πλευράς Υπηρεσίας Ασύλου
- Αεροδιακομιδή 50χρονης τετραπληγικής από τη Γερμανία – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κατερίνης
Κύρια Θέματα

















