σε παραδοσιακό δείπνο ιφτάρ, λόγω του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου, ότι η λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος να είναι ο πρόδρομος της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ ‘Ακσα στην Ιερουσαλήμ.
Μιλώντας ενώπιον συλλόγου αποφοίτων θρησκευτικού λυκείου, ο Νουμάν Κουρτουλμούς είπε: «Ό,τι είχαμε σχεδιάσει στα πρώτα μας χρόνια, ό,τι είχαμε βάλει ως στόχο, δεν θα τα αναφέρω ένα προς ένα, όλα υλοποιήθηκαν, αλλά ένα πράγμα λείπει: Θεού θέλοντος, η γενιά που εκπροσωπείτε θα μπορέσει να το πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα. Αναφέρομαι στην διασφάλιση και καθοδήγηση ενός νέου, δίκαιου παγκόσμιου συστήματος».
Σύμφωνα με το πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο στόχος αυτός αποκωδικοποιείται σε μία φράση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Όπως ανοίξαμε την Αγία Σοφία έπειτα μετά από χρόνια ελπίδων, προσευχών και ευχών, Θεού θέλοντος, το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας, η απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας, θα είναι ο πρόδρομος της απελευθέρωσης του Αλ ‘Ακσα, θα είναι ο οιωνός της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ ‘Ακσα».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ουκρανικό ζήτημα: Ποιός είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τελικά;
- Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα και αποτροπής αυξήσεων στα τρόφιμα ζητά ο Κ. Αρβανίτης
- Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου – Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική
- Περού: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μιράγιες
- Ν. Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων αιτήσεων ωφελούμενων εργαζομένων για τη νέα δράση κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας κατηγορεί τον Ισημερινό ότι βομβάρδισε παραμεθόριες περιοχές της χώρας
- Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές – Ποιοι θα ωφεληθούν
- «Πολύ μεγάλος παίκτης» η Ρωσία – Τα γεγονότα αποκάλυψαν την πραγματικότητα
- Το Ισραήλ λέει πως θα βρει και θα εξουδετρερώσει τον Μοτζάμπα Χαμενεΐ









