Ο Μπλίνκεν έφθασε σήμερα στη Τζέντα, στο δυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, για συνομιλίες με τη σαουδαραβική ηγεσία για τους τρόπους εξεύρεσης συμφωνίας εκεχειρίας στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς. Αναμένεται να μεταβεί στην Αίγυπτο την Πέμπτη, πριν επισκεφθεί το Ισραήλ.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επιστρέφει στη Μέση Ανατολή για την έκτη επίσκεψή του από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα, τον Οκτώβριο, προκειμένου να προωθήσει μια συμφωνία εκεχειρίας και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται μεσούσης της έντασης σε σχέση με τα ισραηλινά σχέδια για στρατιωτική επίθεση στη Ράφα, πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέση Ανατολή: Ο Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΑΕ συζήτησαν για την κατάσταση στην περιοχή
- «Έκπληκτο» δηλώνει το Παρίσι από τις επικρίσεις Τραμπ για έλλειψη συνεργασίας στον πόλεμο με το Ιράν
- Ένας νεκρός και πάνω από 50 τραυματίες από πυρκαγιά σε μεγάλο πετροχημικό εργοστάσιο στη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)
- Στο Παρίσι ο Θ. Πλεύρης – Στο επίκεντρο το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης
- Σειρά εκρήξεων φέρεται να ακούστηκε στο κέντρο της Τεχεράνης
- «Cape Fear»: Η Έιμι Άνταμς και ο Χαβιέ Μπαρδέμ στο εκρηκτικό τρέιλερ του νέου ριμέικ
- Απειλή αποκλεισμού του Ισραήλ από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω του νόμου για τη θανατική ποινή
- Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Ισπανοί: Βρήκαν τεράστια υπόγεια σήραγγα που ένωνε Μαρόκο και Ισπανία (Photo)
- Τηλεφωνική επικοινωνία του Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
- Πυρά Μάντζου για την προ ημερησίας: «Φυγομαχεί ο Κ. Μητσοτάκης»









