Ο ΙΣΠ συνιστά σε όλους να εκτιμήσουν την ιδιαίτερη αξία της πρόληψης και της στοματικής φροντίδας. Οι στοματικές παθήσεις, σημειώνει, επηρεάζουν πολλές πτυχές της καθημερινής δραστηριότητάς μας, όπως είναι η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Προτείνει τακτικές επισκέψεις στους οδοντιάτρους και φροντίδα δοντιών, ούλων και στόματος καθημερινώς, κάθε πρωί και βράδυ.
Αναφέρεται στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όπου παρατηρήθηκε παραμέληση της στοματικής υγείας και όξυνση των παθήσεων στη στοματική κοιλότητα, «οι οποίες συνδυάστηκαν με φαινόμενα, όπως είναι πόνος, παραμόρφωση στο πρόσωπο, οξείες και χρόνιες λοιμώξεις, διαταραχές διατροφής και ύπνου».
Από τότε, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Πειραιά και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για τακτικούς ελέγχους στα σχολεία, τα ΚΑΠΗ και το Γηροκομείο Πειραιώς.
«Δεν χρειάζεται να αποστηθίσει κανείς την Οδηγία της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για να αντιληφθεί ότι η στοματική υγεία πρέπει να είναι η βασική μέριμνα όλων μας, και κυρίως των παιδιών, των ηλικιωμένων αλλά και των γυναικών, ειδικά στην περίοδο της εγκυμοσύνης τους» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΠ Νικόλαος Πλατανησιώτης, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας.
«Δεν περιμένουμε να πονέσει ένα δόντι ή να φύγει ένα σφράγισμα για να πάμε στον οδοντίατρο. Πηγαίνουμε τακτικά και σταθερά για να προλάβουμε κάθε πόνο και ταλαιπωρία. Αυτό είναι το νόημα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας» καταλήγει.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έτοιμος να κάνει εκλογές «τις επόμενες 60-90 ημέρες» δηλώνει ο Ζελένσκι
- Μ. Θεμιστοκλέους για ΕΣΥ: Σήμερα στην Ελλάδα κλείνεις πιο γρήγορα ραντεβού από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
- Τενερίφη: Τρομακτικά κύματα χτυπούν μια φυσική πισίνα και παρασύρουν τέσσερις τουρίστες στον θάνατο, vid
- Παρέμβαση ελληνικών διπλωματικών πηγών μετά από δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ
- Αλεξανδρινό: Το φυτό των Χριστουγέννων – Πώς να το διατηρήσετε και μετά τις γιορτές
- Δολοφονία τοπογράφου: Ισόβια στον εκτελεστή και κάθειρξη 9 ετών στον συνεργό αποφάσισε το ΜΟΔ
- Ουκρανικό ζήτημα: Ο Τραμπ φέρεται να έδωσε διορία μερικών ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει
- Στη φυλακή ο 34χρονος φαρμακοποιός – Θεωρείται αρχηγός κυκλώματος εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ
- Θεσσαλονίκη: Για τις 12-15 Μαρτίου μετατίθεται η διοργάνωση της 31ης Διεθνούς Έκθεσης AGROTICA
- Ισραήλ και Βολιβία αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις









