Μισθοφόροι της Ρουμανικής Ομάδας Μάχης «Getica» ισχυρίζονται ότι συμμετείχαν στο πρόσφατο κύμα επιθέσεων σε ρωσικές συνοριακές περιοχές. Οι εκπρόσωποι της ομάδας δημοσίευσαν επίσης βίντεο από τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς σε ρωσικές συνοριακές περιοχές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην Ρωσία πολλοί τους συνδέουν ανεπίσημα με τον ρουμανικό στρατό και υπόσχονται πως θα έρθει η ώρα που θα δοθούν απαντήσεις σε όλους!
Συγκεκριμένα, στα τέλη Φεβρουαρίου, το Radio Romania Actualitati ανέφερε ότι Ρουμάνοι εθελοντές πολεμούσαν στο πλευρό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ανέφερε την Ρουμανική Ομάδα Μάχης “Getica”. Σημειώθηκε ότι η ομάδα δημιουργήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και ξεκίνησε τις δραστηριότητές της ενώνοντας Ρουμάνους μαχητές που βρίσκονταν ήδη σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες και δομές του Ουκρανικού Στρατού. Υποστηρίχθηκε ότι η ομάδα ενώνει γηγενείς ρουμανόφωνους στην Ουκρανία, καθώς και πολίτες της Ρουμανίας και της Μολδαβίας.
Η ομάδα φέρεται να συμμετέχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτά μπορεί να βρει κανείς μια συνέντευξη με έναν επιχειρησιακό διοικητή της ομάδας, ο οποίος ακούει στο όνομα “GetoTac”. Σύμφωνα με τον στρατιώτη, η ομάδα ειδικεύεται κυρίως στην τεχνολογία και την στρατιωτική νοημοσύνη. Υποστήριξε επίσης ότι η Ρουμανική Ομάδα Μάχης «Getica» δεν είναι επίσημος στρατολόγος για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά ενώνει εθελοντές. Η ρουμανική κοινότητα είναι η τρίτη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στην Ουκρανία, μετά τους Ουκρανούς και τους Ρώσους.
Footage of a raid in the Belgorod region from the first-person perspective of fighters of the Romanian tactical group "Getica" pic.twitter.com/AYYgLLDgod
— TOGA (@TOGAjano21) March 19, 2024
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός, μαζί με μονάδες της συνοριακής υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), απέτρεψαν την προσπάθεια της Ουκρανίας να εισβάλει στην ρωσική συνοριακή περιοχή στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Κουρσκ. Ρώσοι στρατιώτες και συνοριοφύλακες σκότωσαν δεκάδες Ουκρανούς στρατιώτες που προσπάθησαν να διεισδύσουν στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Όλα δείχνουν πως Ρουμάνοι αλλά και Μολδαβοί με Πολωνούς δύσκολα θα γλυτώσουν μελλοντικό χτύπημα από την Ρωσία! Εκτός και αν αλλάξουν λογική, κάτι που για την ώρα φαντάζει απίθανο!
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΗΕ: Το ρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη για Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη
- Το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο συγχαίρει την Kimberly Guilfoyle
- Προκήρυξη πλήρωσης 315 θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στο Πολεμικό Ναυτικό
- Πρόεδρος ΤΕΕ: Αναγκαίος ένας σύγχρονος οικοδομικός κανονισμός μέχρι 10 σελίδες έως τα μέσα του 2026
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση επιμένει στην υπερφορολόγηση μέσω άδικων έμμεσων φόρων
- Στρατηγικά πυρηνικά όπλα: Τι ειπώθηκε για την Ρωσία
- Από την διαδικτυακή βιτρίνα στην ΑΙ – 10 + 1 τρόποι που η τεχνολογία αλλάζει το εμπόριο
- Νέα Υόρκη: Ανακοινώθηκε η ώρα συνάντησης των Μητσοτάκη-Ερντογάν
- Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για Τέμπη: Δεν υπάρχει αίτημα εκταφής
- Όταν ο ήλιος μεταμορφώνεται σε μια πύρινη ημισέληνο – Το εντυπωσιακό timelapse βίντεο της έκλειψης
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ
