Ο Σίσι προειδοποίησε εξάλλου για τον κίνδυνο ισραηλινής επιδρομής στην πόλη της Ράφα, κοντά στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο, όπου εκτιμάται ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο.
Αξιωματούχοι οργανώσεων αρωγής έχουν προειδοποιήσει ότι μεγάλο μέρος των κατοίκων του παλαιστινιακού θύλακα απειλούνται με λιμό.
«Μιλάμε για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα, κάτι που σημαίνει ανακωχή, παροχή της μέγιστης ποσότητας βοήθειας», επεσήμανε ο Αιγύπτιος πρόεδρος σε μήνυμά του κατά την επίσκεψή του σε στρατιωτική ακαδημία.
Χάρη στην εκεχειρία «θα περιοριστούν οι επιπτώσεις του λιμού στους κατοίκους, ενώ θα επιτρέψει στους ανθρώπους που βρίσκονται στο κεντρικό και το νότιο τμήμα (της Λωρίδας της Γάζας) να μετακινηθούν προς το βόρειο, με μια πολύ ισχυρή προειδοποίηση κατά μιας επιδρομής στη Ράφα», πρόσθεσε.
«Προειδοποιήσαμε για το τι συμβαίνει, ότι αν δεν εισέρχεται βοήθεια (στη Γάζα), αυτό θα οδηγήσει σε λιμό», τόνισε ο Σίσι.
Η Αίγυπτος προσπαθεί μαζί με το Κατάρ και τις ΗΠΑ να μεσολαβήσει μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία εκεχειρίας και στην απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους κρατούμενους.
Χθες Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι ζήτησε από το Ισραήλ να ανοίξει τα χερσαία σημεία διέλευσης προς τη Γάζα προκειμένου να εισέλθει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στον θύλακα.
Με τον πόλεμο να βρίσκεται πλέον στον έκτο μήνα του, ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι τουλάχιστον 576.00ο κάτοικοι της Γάζας βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού, ενώ αυξάνεται η διεθνής πίεση στο Ισραήλ να επιτρέψει την είσοδο περισσότερης βοήθειας στον θύλακα.
(ΑΠΕ/ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο! Πανεπιστήμιο στο Τενεσί θα διδάσκει αμερικανική ιστορία με… «Grand Theft Auto»
- Κελάρια και κουζίνα 2.200 ετών ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Σπάρτη της Μικράς Ασίας
- Ηράκλειο: Τρίχρονο αγοράκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
- Νάουσα: Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας ροδάκινου
- Η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην πρόταση Πούτιν για την Νέα Συνθήκη
- Πρακτική άσκηση για νέους επιστήμονες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
- Τι θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας του Τραμπ στον ΟΗΕ
- Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ στον Πούτιν
- Γερμανός πουλάει το «μαγικό» σκωτσέζικο κάστρο του 12ου αιώνα σε τιμή ευκαιρίας… Ο τραγικός λόγος της απόφασης
- Ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε το αίτημά του η Ουάσιγκτον να άρει επισήμως τις κυρώσεις
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
