Συμμορίες σπέρνουν τον τρόμο για πάνω από μια δεκαετία σε τομείς της βόρειας Νιγηρίας, όπου βάζουν στο στόχαστρο χωρικούς, εποχούμενους, μαθητές και φοιτητές, που απαγάγουν για λύτρα, ενώ διαπράττουν επίσης συχνά λεηλασίες και φόνους.
Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στην κοινότητα Μπούντα περί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, πυροβολώντας σποραδικά, εξήγησαν κάτοικοι.
Οι απαγωγές γίνονται συχνά σε απομακρυσμένα χωριά.
Ο Λαουάλ Αμπντουλάχι, που δεν βρισκόταν στο χωριό όταν έγινε η επιδρομή, διαπίστωσε πως η γυναίκα του είναι ανάμεσα στους κατοίκους που άρπαξαν οι κακοποιοί. «Περιμένουμε να τηλεφωνήσουν για να απαιτήσουν λύτρα, όπως συνήθως», είπε ο κ. Αμπντουλάχι τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Το χωριό απέχει περίπου 160 χιλιόμετρα από την κοινότητα Κουρίγκα, όπου διαπράχθηκε η απαγωγή των μαθητών την περασμένη εβδομάδα.
Δεν υπήρξε απάντηση όταν το Ρόιτερς προσπάθησε να επικοινωνήσει με αξιωματικούς των δυνάμεων ασφαλείας στην πολιτεία Καντούνα για να τους ζητήσει να σχολιάσουν.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Οι εκλογές είναι στημένες»! Κορυφώνεται η σύγκρουση Τραμπ-διεθνιστών στις ΗΠΑ
- ΗΠΑ-Ρωσία-Ουκρανία: Θέλει ειρήνη ο Ζελένσκι;
- “Βροχή” οι παραιτήσεις λόγω Έπστιν: Παραιτήθηκε γνωστή Νορβηγή διπλωμάτης
- Τα λαχανικά που μπορείτε να φυτέψετε τον Φεβρουάριο και να “πιάσουν”
- Λύθηκε μυστήριο 150 ετών με τον “Πράσινο Ποταμό” στη Γιούτα που έρεε προς τα πάνω, σε υψόμετρο χιλιάδων μέτρων
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίσθηκε ο αντιπολιτευόμενος Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα, σύμμαχος της Ματσάδο
- Χαμένο δαχτυλίδι βρέθηκε θαμμένο μετά από 44 χρόνια σε παραλία του Μισισιπή, vid
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Κυβερνητική κρίση στη Βρετανία – Παραιτήθηκε ο προσωπάρχης του Στάρμερ
- Μεγάλη φωτιά σε κτίριο στο κέντρο του Βόλου
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σοκαριστική πτώση για την Αμερικανίδα σκιέρ Λίντσεϊ Βον, vid









