«Η δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη είναι πλέον η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκονται στον σχετικό πίνακα της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ στον πληθωρισμό των τροφίμων βρίσκεται πλέον μέσα στην πρώτη δεκάδα όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Αυγή», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «όπως δείχνει ο πίνακας της Ε.Ε. η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σε πληθωρισμό τροφίμων σε ότι αφορά τα Βαλκάνια, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται και από τις ουρές που δημιουργούν στα σύνορα οι πολίτες προκειμένου να αγοράσουν τα ίδια προϊόντα σε πιο χαμηλές τιμές, στις γειτονικές μας χώρες».
Σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε και ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, αναφέροντας ότι «στον πληθωρισμό τροφίμων μπήκαμε πλέον στη δεκάδα παγκοσμίως» και πως «καρτέλ και έμμεσοι φόροι κρατούν τις τιμές στα ύψη». «Τα σόου στα σουπερμάρκετ, ρίχνουν μόνο την αξιοπιστία της κυβέρνησης», σχολιάζει.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εποχή αβεβαιότητας: «Η παγκόσμια τάξη έχει αμετάκλητα αλλάξει»
- Σπάνια μετάλλαξη δίνει σε αλεπού απόχρωση που δεν έχετε ξαναδεί (Photo)
- ΟΑΣΘ-Θεσσαλονίκη: Αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήρια
- Βοηθάει στρατιωτικά η Ρωσία το Ιράν; Επίσημα το διαψεύδει, αλλά…
- Το Πακιστάν συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Αφγανιστάν έπειτα από προσωρινή παύση
- Τραμπ: Οι χώρες του NATO δεν έχουν κάνει “απολύτως τίποτα” για να βοηθήσουν με το Ιράν
- ΥΠΑΑΤ: 45 προσλήψεις για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- Έκθεση διαπιστώνει ανησυχητική αύξηση του αριθμού των πυρηνικών όπλων
- 35χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Κυρ. Μητσοτάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: Τον είχαμε παραλάβει το 2019 στα 650 ευρώ









