Από το βήμα της Ολομέλειας, όπου συζητείτο το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, κατήγγειλαν, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη, την ενέργεια, ενώ τόνισαν ότι ποτέ δεν θα διαγραφεί από τη συλλογική μνήμη, ούτε το έγκλημα των Τεμπών, ούτε τα ονόματα των 57 θυμάτων, όσες προσπάθειες και να γίνουν.
Ο εισηγητής του νομοσχεδίου Στέλιος Πέτσας, επέκρινε την ενέργεια να «σβήσουν τα ονόματα των 57 θυμάτων που γράφτηκαν χθες μπροστά σε ένα μνημείο ενότητας για τον λαό μας, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».
«Αυτά δεν έπρεπε να σβήσουν, για να θυμίζουν σε όλους, πολίτες και πολιτικούς ότι τα ονόματα αυτά δεν είναι πολιτικός βατήρας για μικροπολιτική εκμετάλλευση ώστε να ανέβουν ψηλότερα δημοσκοπικά πολιτικά κόμματα. Είναι ονόματα που αντιστοιχούν σε ψυχές που ζητούν δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα την αποδώσει και θα οδηγήσει τους ενόχους στην τιμωρία. Και εμείς ως πολιτικό σύστημα έχουμε ευθύνη με τις ενέργειες μας ώστε το ποτέ ξανά να γίνει πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.
«Και αν σβήσανε τα 57 ονόματα, τίποτα δεν θα σβήσει τις 1,5 εκατ. υπογραφές που συγκεντρώθηκαν. Και να ξέρετε ότι θα γράφονται συνέχεια από τους φοιτητές. Τίποτα δεν μπορεί να τα σβήσει. Αντίθετα, δεν μπορεί να σβηστεί η ντροπή της κυβέρνησης για τη προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του εγκλήματος», ανέφερε από την πλευρά του, ο τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπάς.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, επεσήμανε ότι «κάποιοι έδειξαν ιδιαίτερη σπουδή να σβηστούν τα 57 ονόματα των αθώων θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών από την πλατεία του Συντάγματος, μια κίνηση που έκρυβε έναν πολύ βαθύ συμβολισμό», όπως είπε.
«Το μήνυμα στην κυβέρνηση είναι ότι οι 57 νεκροί είναι ολοζώντανοι στη μνήμη του ελληνικού λαού και τίποτα και κανένας δε θα τους σβήσει», υπογράμμισε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.
«Η κυβέρνηση να ξέρει καλά ότι τα 57 ονόματα θα γραφτούν ξανά και ξανά γιατί έχουν χαραχτεί στην συλλογική μνήμη και τίποτα δεν μπορεί να τα σβήσει. Αυτό που δεν θα σβηστεί είναι η ντροπή της κυβέρνησης για τη προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.
«Η σπουδή να σβήσετε ονόματα των 57 από το Σύνταγμα συνδυάζεται και με τη σπουδή σας να μπαζώσετε τον τόπο του δυστυχήματος», σημείωσε από την πλευρά της η εισηγήτρια του νομοσχεδίου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελένη Καραγεωργοπούλου.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Βενεζουέλα λέει πως οι ΗΠΑ «τριπλασίασαν» τον Αύγουστο τις πτήσεις κατασκοπευτικών αεροσκαφών
- Απρόοπτο για Ρώσο Υπουργό εν πτήσει! Πώς έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου, video
- Στις ΗΠΑ ο Βαρθολομαίος: Θα συναντηθεί με Τραμπ στον Λευκό Οίκο
- Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους “Μάξιμο Σαράφη” και “Αικατερίνη Κελέση”
- Το μήνυμα του Τραμπ στο Ισραήλ για το Κατάρ
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Σεπτεμβρίου
- Πρόβλημά τους πάντα θα είναι οι Έλληνες! Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
- ΗΠΑ: Σάλος με παρουσιαστή που ζήτησε να θανατώνονται οι άστεγοι – Ζήτησε συγγνώμη
- ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ! Το συρτάκι των Ελλήνων διεθνών και o χορός της μητέρας του Αντετοκούμπο, vid
- Ιταλίδα που ζει στην Θεσσαλονίκη δηλώνει ενθουσιασμένη αν και της έλεγαν να μην έρθει, vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΤΡΕΝΑ

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ε65

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ

MYSTREET

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
