Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους συνταξιούχους και την προσπάθεια να αποκαλυφθούν όσοι εργάζονται «μαύρα και αδήλωτα», μέσω της μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης τους συγκριτικά με όσα ίσχυαν μέχρι πρότινος, η κ. Μιχαηλίδου είπε πως «Υπολογίζουμε σε 100.000 τους συνταξιούχους που παράλληλα εργάζονται. Από αυτούς, οι 36.000 δηλώνουν ότι εργάζονται. Από τις 09:00 της Δευτέρας που άνοιξε η πλατφόρμα, με μια εύκολη διαδικασία με 3 σελίδες, συνολικά μέχρι τώρα 5.300 συνταξιούχοι έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία καταγραφής».
Η μειωμένη επιβάρυνση τους αφορά πλέον σε φορολόγηση 10% επί του μισθού τους, ενώ όπως είπε η Υπουργός Εργασίας «αν είσαι πολύτεκνος ή άτομο με αναπηρία, δεν πληρώνεις το 10% του φόρου».
Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό και την επικείμενη νέα αύξηση του, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε ότι «Εμάς μας νοιάζει να μπορέσουμε να αυξήσουμε το εισόδημα του νοικοκυριού. Από το 2019 αυξήσαμε κατά 20% τον κατώτατο μισθό και ορίσαμε τις συνθήκες ώστε να ανέβει ο μέσος μισθός στην αγορά, κάτι που δεν καθορίζεται από την κυβέρνηση. Υπάρχουν πάντα οι περιπτώσεις που μένουν εκτός από τέτοιες ρυθμίσεις. Για κάθε αύξηση μιας μονάδας του κατώτατου μισθού έχουμε μια αύξηση της τάξης του 0.4% στο σύνολο των μισθών στην χώρα μας».
«Μέχρι τις 22 Μαρτίου θα έχει γίνει η εισήγηση μου στο Υπουργικό Συμβούλιο και από 1ης Απριλίου θα ισχύει ο αυξημένος κατώτατος μισθός. Θα ξεκινά από «8» το ύψος του κατώτατου μισθού. Σήμερα μιλάμε για μισθό 780 ευρώ μεικτών. Λέμε ότι από 1ης Απριλίου θα είναι πάνω από 800 ευρώ ο μεικτός κατώτατος μισθός», είπε η υπουργός Εργασίας, χωρίς να επιβεβαιώσει την αναφορά της Μαρίας Αναστασοπούλου πως σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση θα είναι της τάξης των 40 ευρώ.
(ant1news – eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















