Δεν έχουν τέλος οι κλοπές αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, με τις συμμορίες να επινοούν ολοένα και περισσότερες μεθόδους προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.
Πολλές φορές, μάλιστα, οι κλέφτες δεν στοχεύουν στην ολική κλοπή του οχήματος, μιας και τους αρκεί να αποσπάσουν χρήματα ή μεγάλης αξίας αντικείμενα από το εσωτερικό του οχήματος.
Τα περιστατικά αφαίρεσης πολύτιμων αντικειμένων από την καμπίνα των ΙΧ έχουν αρχίσει να αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς -μεταξύ άλλων- στους δρόμους της Ισπανίας, με τις αστυνομικές αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
«Όπλο» στα χέρια των συμμοριών αποδεικνύεται ένα νέο κόλπο με το οποίο ξεγελούν τους οδηγούς. Ενδεικτικό της δράσης των σπειρών είναι ένα βίντεο που δημοσίευσε στις 22 Φεβρουαρίου 2023 η αστυνομία της Καταλονίας, προκειμένου να τους επιστήσει την προσοχή.
Ένας άνδρας πλησιάζει σταθμευμένο ΙΧ στο οποίο μόλις έχει εισέλθει η οδηγός της. Με προσεκτικές κινήσεις, ο άνδρας ξεφουσκώνει το δεξί πίσω ελαστικό του αυτοκινήτου και στη συνέχεια επικοινωνεί το… υποτιθέμενο πρόβλημα στην ανυποψίαστη γυναίκα.
Έντρομη η τελευταία εξέρχεται από το όχημά της προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το όχημά της.
Το έδαφος πλέον είναι έδαφος για να αναλάβει δράση ο συνεργός του… υπεράνω πάσης υποψίας άντρα. Ο συνεργός, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν κρυμμένος πίσω από ένα άλλο ΙΧ, εισέρχεται στο εσωτερικό του οχήματος και αφαιρεί κάθε πολύτιμο αντικείμενο της γυναίκας. Οι δράστες έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και στη συνέχεια γίνονται καπνός με τη λεία τους.
Το βίντεο που δημοσίευσε η αστυνομία της Καταλονίας καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη σε Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) του αυτοκινητοδρόμου AP-7, κοντά στην πόλη της Ταραγόνα.
Όπως αναφέρουν ισπανικά μέσα, οι δράστες έχουν συλληφθεί, ενώ όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες των αρχών, άνηκαν σε εγκληματική ομάδα που «ειδικεύεται» στις κλοπές αυτοκινήτων.
Υπενθυμίζεται ότι το… ξεφούσκωμα των ελαστικών δεν είναι το μοναδικό κόλπο στο «ρεπερτόριο» των σπειρών. Πολλές φορές χρησιμοποιούν ένα άδειο μπουκάλι νερού και ενίοτε παγιδεύουν τους οδηγούς με ένα κομμάτι χαρτί στο παρμπρίζ.
carandmotor – freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό της πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο
- Μητσοτάκης για συμφωνία με Chevron: «Μεγάλη επιτυχία της πατρίδας μας»
- Η υπέρκομψη Μελάνια παρέδωσε μαθήματα στυλ και στο Ηνωμένο Βασίλειο – Δείτε βίντεο