Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρείται αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις φετινές προεδρικές εκλογές, δεσμεύτηκε χθες Παρασκευή ότι εφόσον επανεκλεγεί θα άρει όλους τους περιορισμούς στην οπλοκατοχή που εισήγαγε η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.
Απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής (National Rifle Association – NRA) στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνιας, ο Τραμπ τόνισε: «Κάθε επίθεση του Μπάιντεν εναντίον ιδιοκτητών και κατασκευαστών όπλων θα τερματιστεί κατά την πρώτη εβδομάδα μετά την επιστροφή μου στην εξουσία, ίσως και την πρώτη ημέρα».
H NRA υποστήριξε με ενθουσιασμό τον Τραμπ στην προσπάθειά του να εκλεγεί πρόεδρος το 2016. Ακολούθως επικρότησε τον διορισμό τριών συντηρητικών δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς και την εξαίρεση που επέτρεψε στα οπλοπωλεία να παραμείνουν ανοικτά την περίοδο της πανδημίας Covid-19.
«Κανείς δεν θα απλώσει χέρι στα όπλα σας», υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ και ανέφερε πως δεν υπέκυψε στις πιέσεις που δεχόταν κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο (2017-2021). «Στην τετραετία μου δεν έγινε το παραμικρό, παρότι δέχθηκα μεγάλες πιέσεις αναφορικά με την οπλοκατοχή. Δεν έγινε τίποτα, δεν υποκύψαμε!», τόνισε.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο απίστευτος λόγος που οι αρχές του Ιράν έκλεισαν καταστήματα αλυσίδας καφέ στην Τεχεράνη – ΦΩΤΟ
- ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο Συνέδριο του κόμματος
- Συναγερμός στο Παρίσι για την απόπειρα επίθεσης εναντίον αμερικανικής τράπεζας – Δύο νέες συλλήψεις
- Πολυπληθής η παρουσία του κοινού σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821
- Αλέξης Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αντίπαλο την ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη
- Θεσσαλονίκη: Χρήσιμος αλλά ανεπαρκής ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης λένε εκπρόσωποι της Τ.Α.
- “Φτυστός” ο τσάρος Νικόλαος B’…Ρώσος κουρεύτηκε όπως εκείνος γιατί του μοιάζει, vid
- Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού
- ΔΥΠΑ: Ανάρτηση του Μητρώου Ωφελούμενων-Eργαζόμενων για το νέο πρόγραμμα 750 ευρώ
- “Ελ. Βενιζέλος”: Τι ισχύει με το νέο σύστημα εισόδου/εξόδου που αφορά τον έλεγχο όλων των υπηκόων τρίτων χωρών









