με τρόπο στοχευμένο στις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου, επιβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη οι Σύνδεσμοι Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), υπό την αιγίδα του υπουργείου.
«Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας προστατεύει τους εργαζόμενους από την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία και τους εργοδότες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, σηματοδοτώντας την είσοδο του εργασιακού κόσμου στην ψηφιακή εποχή.
Πρόκειται για εργαλείο υγιούς ανταγωνισμού που εξασφαλίζει ότι η αγορά εργασίας λειτουργεί με κανόνες που ισχύουν για όλους και εφαρμόζονται από όλους. Επιδίωξή μας, η επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής δραστηριότητας με τρόπο μεθοδικό και στοχευμένο στις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου.
Σκοπός μας, η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και η ενίσχυση των επιχειρήσεων ώστε να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές. Στόχος όλων μας, η οικονομική αλλά και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας» επισήμανε η κα Μιχαηλίδου, παρούσας και της γενικής γραμματέως Εργασιακών Σχέσεων, Άννας Στρατινάκη.
Στη βιομηχανία η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας αρχίζει από την 1η Απριλίου φέτος.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έγινε ρουτίνα! Τρομακτικές ομοιότητες των πολέμων σε Ουκρανία και Ιράν
- Ροζαλία Λομπάρντο: Πώς ένα δίχρονο κοριτσάκι έγινε η “Ωραία Κοιμωμένη της Σικελίας”
- Πάνω από 1000 θετικές εμπειρίες γονέων για εκπαιδευτικούς στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
- Σοκ στην Ινδονησία: Νεκρό 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του – Κροκόδειλος το έσυρε στο ποτάμι, vid
- ΑΑΔΕ: Το TEK Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
- Έκκληση του προέδρου του Λιβάνου Αούν για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ: “Να μη γίνει το νότιο τμήμα της χώρας νέα Γάζα”
- ManpowerGroup: Δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με εξειδικευμένες δεξιότητες
- Μεσολόγγι – Ο Σ. Φάμελλος για την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
- Ανοίγει αύριο Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα του fuel pass στη βενζίνη
- Τώρα ξέρετε πώς ακούγεται η καμήλα! ΒΙΝΤΕΟ









