«Σε καμία περίπτωση δεν μας αφήνει αδιάφορους η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της αριστεράς και της κεντροαριστεράς στην χώρα μας, όταν μάλιστα είμαστε αντιμέτωποι με την επικυριαρχία της δεξιάς και της κυβέρνησης Μητσοτάκη», είπε, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στην διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού μπλοκ απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» και ότι «απέναντι στα κρίσιμα ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει η κοινωνία η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει με σοβαρούς προγραμματικούς όρους, με όρους απάντησης στα πραγματικά προβλήματα των πραγματικών ανθρώπων».
Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παίζει πάρα πολύ επικίνδυνα παιχνίδια και εμπλέκει την χώρα σε πάρα πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Σχετικά με την προμήθεια των F-35 μίλησε για «πολύ ανησυχητικές εξελίξεις, οι οποίες γίνονται εν κρύπτω», επισημαίνοντας ότι η Νέα Αριστερά έχει ζητήσει έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής ‘Αμυνας, έτσι ώστε να υπάρξει επισήμως ενδελεχής και αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο της επιστολής Μπλίνκεν και τις εξοπλιστικές συμφωνίες που περιλαμβάνει αυτή.
Αναφορικά με τους αγρότες τόνισε ότι αυτό που αντιμετωπίζουν «απειλεί την βιωσιμότητα ολόκληρου του κλάδου στην χώρα μας με τεράστιες συνέπειες και για τους ίδιους τους παραγωγούς αλλά και συνολικά για την κοινωνία». «Αντί να βλέπουμε από την κυβέρνηση μια λογική απαξίωσης των αντιδράσεων των αγροτών και μια λογική κοροϊδίας με επί μέρους μέτρα τα οποία ανακοινώνονται αποσπασματικά», είπε, σχολιάζοντας πως ελπίζει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός να προσέλθει στην βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που του έχει απευθύνει.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για πρώτη φορά: Nέα γενετική θεραπεία επιβράδυνε την εξέλιξη της νόσου του Χάντινγκτον κατά 75% σε ασθενείς
- Δημοσκόπηση: Διπλάσια διαφορά για την ΝΔ – Ποιό κόμμα σημειώνει πτώση
- Καταδίκη Σαρκοζί: Έξαλλη με τους δημοσιογράφους η Κάρλα Μπρούνι μετά την απόφαση, vid
- Ο Αμερικανός ΥΠΕΘΑ κάλεσε ξαφνικά αξιωματικούς των ΗΠΑ από όλον τον κόσμο στην Βιρτζίνια
- Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων: Διαμαρτύρονται για τις προτεινόμενες αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων
- Σοκ στη Μεσαρά Κρήτης: Βρέθηκαν μαχαιρωμένα δύο αδέλφια μέσα σε χωράφι
- Σοκ στη Γαλλία: 14χρονος μαθητής μαχαίρωσε στο πρόσωπο καθηγήτρια στη διάρκεια του μαθήματος
- Σχέδιο για έναν «δυστοπικό εφιάλτη»! Ανησυχία εντός Βρετανίας
- Η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε μεγαλύτερο τουριστικό χάρτη – Νέες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
- Οι θαυμαστές των Star Wars διχάζονται για το τρέιλερ της ταινίας «The Mandalorian and Grogu»
Κύρια Θέματα

















