Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Ελεύθερου Τύπου, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, σημείωσε πως τη τήρηση των συμπεφωνημένων είναι ζήτημα αξιοπιστίας, ενώ σχολίασε με νόημα ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αποδείξει ότι πάντα θέλουν να κάνουν το κομμάτι που τους αναλογεί.
«Αυτό σημαίνει μεταρρυθμίσεις», είπε.
Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε παράλληλα πως είναι «απαραίτητο» να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα ως το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία που θα δρομολογεί ολοκλήρωση του προγράμματος.
Είπε πως θα ακολουθήσει μετα-Μνημονιακή εποπτεία η οποία όμως δεν θα ισοδυναμεί με τέταρτο Μνημόνιο. Η Αθήνα πάντως θα οφείλει να πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.
«Η τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση, που επιβεβαιώθηκε στο σημερινό Eurogroup, αποδεικνύει τελικά ότι ‘το κρασί νέρωσε πολύ’», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα του Eurogroup.
«Επιβεβαιώνεται η υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων από την κυβέρνηση μειώσεων συντάξεων από το 2019», σημειώνει η ΝΔ, ενώ επισημαίνει πως το πλέγμα μέτρων και δεσμεύσεων που έχουν συμφωνηθεί αποδεικνύει πως «η ‘καθαρή έξοδος’ από τα προγράμματα είναι μια ακόμη κυβερνητική αυταπάτη».
«Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πει όλη την αλήθεια στους πολίτες για τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου που μόνη της ψήφισε και έρχονται σε λίγους μήνες», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα σατιρικό ( ; ) ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει σε τι κατάσταση έχουν φτάσει οι ΗΠΑ
- Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, είδωλο του Χόλιγουντ
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα για διακίνηση ναρκωτικών και ανθρωποκτονία
- Το γλέντι της Εθνικής στον Φέρρη – Το αυτοσχέδιο τραγούδι και οι χοροί! vid
- Φάμελλος: Ζητούμε τον τερματισμό της επιχείρησης κατάληψης της Γάζας
- Την «αντί-Eurovision» φέρνουν οι Ρώσοι: «Κάποιοι θέλουν να ψηφίζουν άνδρες με γυναικεία φορέματα»
- Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο
- Πλεύρης: Η Κρήτη θα αποσυμφορηθεί τις επόμενες ημέρες
- Σε κάθειρξη 18,5 ετών καταδικάστηκε ένας Ρώσος για συνεργασία με “φιλοουκρανική” οργάνωση
- Έρχεται αποχώρηση-«βόμβα» από τη Eurovision λόγω Ισραήλ