«Αυτό δεν αφορά το κεντρικό ρεύμα της κοινωνίας, αλλά η κοινωνία πρέπει να είναι φιλελεύθερη, ανεκτική, πλουραλιστική και πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου, διότι ο σωστός όρος είναι γάμος ανεξαρτήτως φύλου, όχι γάμος ομοφύλων, να μπορούν να συνάπτουν αυτή τη δικαιοπραξία, δηλαδή έναν πολιτικό γάμο, να προβαίνουν σε μία πράξη η οποία αναγνωρίζεται από την Πολιτεία.
Δεν μπορεί να διευθετηθεί το ζήτημα με επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, γιατί θα ήταν ένα άλλο σύμφωνο συμβίωσης, θα ήταν ένα ενισχυμένο σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλους. Αυτό θα σήμαινε ότι κατασκευάζεις έναν θεσμό μόνο για αυτούς, δεν τους υπάγεις στο γενικό σύμφωνο συμβίωσης, ούτε στο γάμο, άρα κάνεις κάτι άλλο το οποίο είναι πάνω από το σύμφωνο και κάτω από το γάμο. Αυτό θα ήταν ανισότητα που αντιβαίνει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μιλάμε πάντα νομικά, δεν μιλάμε ούτε ηθικά, ούτε θρησκευτικά….
Ούτε από πλευράς κοινωνικών στερεοτύπων ή προκαταλήψεων, γιατί εδώ σκεφτόμαστε με έναν τρόπο αιχμάλωτο στερεοτύπων και προκαταλήψεων. Εδώ πρέπει να δούμε μία πραγματικότητα η οποία υπάρχει. Δεν τη δημιουργεί ο νόμος την πραγματικότητα.
Οι σχέσεις αυτές υπάρχουν, αυτή η ανθρωπολογική και κοινωνική πραγματικότητα υπάρχει και από την οπτική γωνία των παιδιών, τα παιδιά υπάρχουν. Αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να τα προστατεύσει η Πολιτεία;
Να τα βλέπουμε όλα με συγκατάβαση, μετριοπάθεια, ανεκτικότητα, κανείς δεν θίγει την ηθική αντίληψη του άλλου, αλλά από την άλλη μεριά και κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει τη δική του ηθική αντίληψη».
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Viral βίντεο δείχνει γυναίκες να γυμνάζονται με μπούρκες και χιτζάμπ μέσα σε γυμναστήριο!
- Αναβλήθηκε η δίκη του 32χρονου αλλοδαπού για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αιγάλεω
- Ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου – Τι διεκδικεί
- Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών
- Υπόθεση Jimmy Kimmel: «Πόλεμος» Hollywood-Δεξιάς – Νέος χαμός στις ΗΠΑ
- «Ελεγχόμενο χάος»: Στην φόρα το σχέδιο των διεθνιστών
- ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ
- Πειραιάς: Κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου
- ΠΟΥ: Τα νοσοκομεία στη Γάζα είναι στο χείλος της κατάρρευσης
- Άγρια επίθεση 16χρονου σε 15χρονο στην Ανατολή Ιωαννίνων – Του έσπασε την κάτω γνάθο
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
