“Ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί γιατί δεν θέλουμε να εμπλακούμε στη δράση στην Ερυθρά Θάλασσα. Αλλά τελικά, η ελευθερία της ναυσιπλοΐας είναι ένα διεθνές δικαίωμα που πρέπει να προστατεύεται”, δήλωσε ο Σαπς στο Sky News, ερωτηθείς αν η Βρετανία θα εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις.
Την περασμένη εβδομάδα η Βρετανία συμμετείχε στις υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη εναντίον δυνάμεων των Χούθι ως απάντηση για τις επιθέσεις επί μήνες της οργάνωσης σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά δεν συμμετείχε την επόμενη μέρα όταν οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν και νέο πλήγμα.
Μετά αυτά τα πλήγματα ένοπλοι Χούθι έβαλαν χθες με πύραυλο κρουζ κατά πλοίων επιφανείας στη Νότια Ερυθρά Θάλασσα. Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος τον κατέρριψε.
Ο Σαπς είπε ότι η Βρετανία εξετάζει την κατάσταση με τους Χούθι.
“Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν αυτό δεν σταματήσει τότε φυσικά θα πρέπει να λάβουμε τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν”, σχολίασε.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως πήραν τον πλήρη έλεγχο της περιφέρειας Λουχάνσκ
- Μόνο όσοι διαβάζουν Λιακόπουλο κατανοούν! Η αποκάλυψη για τις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ-Ρωσίας
- Θερινή ώρα: Ποιες χώρες τη σταμάτησαν και γιατί
- Youth pass 2026: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα 150 ευρώ σε νέους 18-19 ετών
- Ο Μ.Χαρακόπουλος στο SBS στο Σίδνεϊ για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές
- Γερμανία: Τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα αναθεωρούν την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη
- Βρετανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του οδηγού αυτοκινήτου που παρέσυρε πεζούς στο Ντέρμπι, vid
- Δίκη Τεμπών: Ξεκίνησε η διαδικασία νομιμοποίησης των διαδίκων για την υποστήριξη της κατηγορίας
- Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά 14χρονη στην Καλλιθέα
- Έφτασε το επίσημο εκρηκτικό τρέιλερ του «Supergirl» – ΒΙΝΤΕΟ









