Το υπουργείο ολοκλήρωσε το διαχωρισμό των εισόδων για εκείνους που θα εισέρχονται στο μνημείο ως προσκυνητές και εκείνους που θα το επισκέπτονται για πολιτιστικούς ή τουριστικούς σκοπούς.
Η είσοδος για τους αλλοδαπούς που θα εισέρχονται στον χώρο για τουριστικούς σκοπούς ανέρχεται στα 25 ευρώ.
Σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρει: «Στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης και προστασίας του μνημείου που ξεκίνησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Έρσοϊ προβλέπεται η εγκατάσταση εκδοτηρίου εισιτηρίων σε συγκεκριμένο μέρος που έχει ήδη προετοιμαστεί για τους επισκέπτες και θα τεθεί σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου. Επιπλέον έχει γίνει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, συστημάτων ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και συστημάτων ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης στα αξιοθέατα του τεμένους».
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι υπήκοοι της Τουρκικής Δημοκρατίας που θα επισκέπτονται για σκοπούς θρησκευτικής λατρείας το τέμενος θα συνεχίσουν να εισέρχονται δωρεάν από την προβλεπόμενη για αυτό το λόγο είσοδο».
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαλκιδική: Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Λαγόμανδρα
- ΧΑΑ: Η «επόμενη ημέρα» μετά το ιστορικό δεκάμηνο ράλι – Η πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία αποτυπώνεται στις αγορές
- Χωρίς ταξί η Αττική – Απεργούν Τρίτη και Τετάρτη
- Ο Τραμπ «δεν είναι ευτυχής» για τη χθεσινή επιδρομή της Ρωσίας στην Ουκρανία
- ΔΥΠΑ: «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου – Πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας
- «Grande Nation»! Τα σύννεφα «πυκνώνουν» στην Γαλλία – Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις
- Όλα τα φορο-μέτρα της ΔΕΘ: Τι αλλάζει και για ποιούς
- Καιρός σήμερα: Με συννεφιά, βροχές, καταιγίδες και βοριάδες κάνει ποδαρικό η νέα βδομάδα
- «Five Eyes»: Τι αναμένεται να ανακοινώσουν οι υπουργοί της συμμαχίας
- Eurobasket: Και τώρα Λιθουανία! Η Εθνική πέρασε το εμπόδιο των Ισραηλινών
Κύρια Θέματα

















