Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας εξαπέλυσαν σήμερα νέες αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σανάα, μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah, που πρόσκειται στους αντάρτες Χούθι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Al Jazeera, στο στόχαστρο βρέθηκε αεροπορική βάση στα περίχωρα της πρωτεύουσας Σανάα, ενώ αναφέρθηκαν επίσης εκρήξεις στην πόλη Χοντέιντα.
Δύο αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα επίθεση στην Υεμένη, αφότου έπληξαν την προηγούμενη ημέρα περίπου 30 θέσεις των Χούθι εν είδει αντιποίνων για τις επιθέσεις των σιιτών ανταρτών εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
BREAKING:
— Visegrád 24 (@visegrad24) January 13, 2024
Renewed U.S. airstrikes against Houthi targets in Yemen.
Sanaa International Airport among the locations bombed. pic.twitter.com/fBZwrIbpFo
At 3:45 a.m. (Sana’a time) on Jan 13., U.S. forces conducted a strike against a Houthi radar site in Yemen. This strike was conducted by the USS Carney (DDG 64) using Tomahawk Land Attack Missiles and was a follow-on action on a specific military target associated with strikes… pic.twitter.com/YE5BKJLGBv
— U.S. Central Command (@CENTCOM) January 13, 2024
Καταδρομικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εξαπέλυσε τα ξημερώματα πυραύλους Tomahawk εναντίον θέσης ραντάρ των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).
«Το πλήγμα εξαπέλυσε το USS Carney (DDG 64) χρησιμοποιώντας πυραύλους Tomahawk» στο πλαίσιο της ανάληψης δράσης που σχεδιάστηκε «για να περιορίσει τη δυνατότητα των Χούθι να επιτίθενται σε θαλάσσια σκάφη, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών πλοίων», αναφέρει η ανακοίνωση της CENTCOM.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «από τις 19 Νοεμβρίου 2023, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι έχουν επιχειρήσει 28 φορές να επιτεθούν και να παρενοχλήσουν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Αυτές οι παράνομες ενέργειες περιελάμβαναν επιθέσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν αντιπλοϊκοί βαλλιστικοί πύραυλοι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι κρουζ».
Freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέθανε στα 48 του ο ηθοποιός Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ – Ήταν ο πρωταγωνιστής του «Dawson’s Creek»
- Ιταλία: Αυστηρότερα μέτρα της κυβέρνησης Μελόνι για το μεταναστευτικό – Θα χρειαστεί, όμως, η έγκριση του κοινοβουλίου
- Θαλαμηγός προσάραξε στην Ελαφόνησο: Σώοι στη στεριά μεταφέρθηκαν οι επιβαίνοντες από το Λιμενικό
- Θεσσαλονίκη : Συλλαλητήριο για τις συλλογικές συμβάσεις – Συμβολική κατάληψη του ΕΚΘ
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας “ξαναζωντανεύει”: Οι αρχαιολόγοι ανέσυραν μέρος της χαμένης κεντρικής πύλης – ΦΩΤΟ
- «Ως δύο γείτονες και σύμμαχοι» – Τι εννοεί ο Ερντογάν με την ανάρτησή του;
- Σε “Red Code” η Περιφέρεια Πελοποννήσου λόγω της επιδείνωσης του καιρού
- Πότε θα γίνουν εκλογές στην Ουκρανία; Τι απάντησε ο Ζελένσκι
- Η Αθήνα γιόρτασε την Κινεζική Πρωτοχρονιά και μεταμορφώθηκε σε… Chinatown – Δείτε εικόνες
- Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις εκκένωσαν τη βάση Αλ Τανφ









