Τα εν λόγω βραβεία έχουν καθιερωθεί στη μνήμη του στρατευμένου ισλαμιστή Τούρκου ποιητή Νετζίπ Φαζίλ Κισάκιουρεκ, ο οποίος ήταν δεινός μαχητής υπέρ της επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τέμενος και είχε συγκρουστεί πολιτικά με το κεμαλικό κατεστημένο.
«37 χρόνια μετά το θάνατό του (σ.σ. του ποιητή), είχαμε την τιμή να ανοίξουμε την Αγία Σοφία, που ήταν το μεγαλύτερο όνειρό του. Δόξα στον Αλλάχ. Έπειτα από 80 χρόνια λαχτάρας, σπάσαμε τις αλυσίδες μαζί και αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία στην αρχική της μορφή, σύμφωνα με την επιθυμία του Πορθητή» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος από το βήμα της εκδήλωσης.
«Δοξάζω για άλλη μια φορά τον Κύριό μου που μας χάρισε αυτή την τιμή, αυτή την αξιοπρέπεια να χαρούμε το τέλος της αιχμαλωσίας της Αγίας Σοφίας» είπε και πρόσθεσε: «Το να μας μνημονεύουν ως τον Πρόεδρο που άνοιξε ξανά την Αγία Σοφία είναι η μεγαλύτερη τιμή στον κόσμο της καρδιάς μας».
Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι αυτοί που θα προστατέψουν την Αγία Σοφία είναι οι νέοι, που θα δώσουν το παρών στο κάλεσμα ο καθένας ξεχωριστά. «Όσο αυτό συμβαίνει, Θεού θέλοντος, ο ήχος του Κορανίου από τους τρούλους της Αγίας Σοφίας και το κάλεσμα για προσευχή από τους μιναρέδες της δεν θα παύσουν ποτέ. Το Μέγα Τέμενος της Αγίας Σοφίας θα συνεχίσει να απευθύνεται στις καρδιές των πιστών για πάντα ως σύμβολο του τουρκικού αιώνα» συμπλήρωσε.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μητσοτάκης: Πρέπει η Ε.Ε. να έχει σχέδιο σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος
- 25η Μαρτίου: Οι μαθητές των Βριλησσίων θα παρελάσουν στο Αγαθονήσι
- Ιταλός βγάζει σέλφι με την Μελόνι και η στιχομυθία γίνεται viral – ΒΙΝΤΕΟ
- Τι συμβαίνει με τους μετεωρίτες στις ΗΠΑ; Νέα περιστατικό επιβεβαίωσε η NASA – Vid
- Κατ’ οίκον φροντίδα, οι άνθρωποι που καλύπτουν μια αθέατη ανάγκη
- Αρκούδα με τα αρκουδάκια της έκανε νυχτερινές βόλτες στην Καστοριά! ΒΙΝΤΕΟ
- Συγχαρητήρια Ν. Δένδια στον Καραλή για το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου
- Σοκαριστική καραμπόλα σε ποδηλατικό αγώνα! Από θαύμα σώθηκε ποδηλάτισσα (BINTEO)
- Βουλευτικές εκλογές σήμερα στη Σλοβενία: Ο δεξιός Γιάνσα και σύμμαχος του Όρμπαν θέλει να επιστρέψει στην εξουσία
- Υψηλότερος πληθωρισμός και χαμηλότερη ανάπτυξη θα κρίνουν τις αποφάσεις για τα επιτόκια το 2026









