που κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ για όλη την περίοδο εφαρμογής του μέτρου (1η Ιανουαρίου-31 Μαρτίου) και χορηγείται σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό, ο οποίος εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή.
Οι δικαιούχοι
Όσον αφορά στους δικαιούχους της έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης με ηλεκτρισμό, χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους (είτε αυτή είναι ιδιόκτητη είτε μισθώνεται είτε έχει παραχωρηθεί δωρεάν).
Τα κριτήρια
Για τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:
α. Εισοδηματικά:
Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, να ανέρχεται:
- έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει
- έως 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση βάσει της περ. β της παρ. 4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013 ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
- έως 29.000 ευρώ για τη μονογονεϊκή οικογένεια, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, μετά το πρώτο.
Για τον προσδιορισμό της οικογενειακής κατάστασης, του αριθμού των τέκνων, καθώς και των εισοδηματικών κριτηρίων, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του φορολογικού έτους 2022.
Επιπλέον, εφόσον πρόκειται για ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα, τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτωμένων, κατά τον ν. 4172/2013 τέκνων, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 80.000 ευρώ.
ethnos. gr / photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν ανακοίνωσε ότι έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Ο Καναδός πρωθυπουργός συνάντησε τη «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας και γιόρτασε τα γενέθλιά της, vid
- Χρυσοχοΐδης: Μεγάλη σημασία έχει η προστασία κρίσιμων υποδομών όπως το νερό και οι τηλεπικοινωνίες
- Λίγο γέλιο μέσα στη μαυρίλα: Επικό ΒΙΝΤΕΟ εν μέσω πολέμου έγινε viral
- Κάλιο, το απαραίτητο – Ποια τρόφιμα έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα
- Ισχυρός Ιρανός ιμάμης ζητά άμεση εκλογή νέου Ανώτατου Ηγέτη
- Πόση βρωμιά κρύβουν τα καθίσματα των λεωφορείων; Δεν φαντάζεστε! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Ρούμπιο ζητά την… άδεια από τον Τραμπ να μιλήσει στα ισπανικά, vid
- Εντόπισε τον σύζυγό της που θάφτηκε σε χιονοστιβάδα μέσω του «Find My iPhone»!
- Το Ιράν λέει πως διαθέτει αποδείξεις ότι ορισμένες γειτονιικές χώρες είναι στην υπηρεσία «του εχθρού»









