«Ο μόνος πιθανός τρόπος να διευθετηθεί αυτό το πρόβλημα οριστικά και να διευθετηθεί με δίκαιο τρόπο είναι να διοργανωθεί μια διεθνής διάσκεψη με την υποχρεωτική συμμετοχή των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του Αραβικού Συνδέσμου, του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου», δήλωσε ο Λαβρόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΟΗΕ πρέπει να διαδραματίσει σε αυτή τη διάσκεψη «ρόλο κλειδί».
«Ξεκινώ από την αρχή ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ» Αντόνιο Γκουτέρες «είναι ικανός να λάβει αυτή την πρωτοβουλία», σημείωσε ο Λαβρόφ.
Ο Ρώσος υπουργός επανέλαβε τη θέση της Μόσχας, δηλαδή τη στήριξή της στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, κάτι για το οποίο υπήρξε «επίσημη δέσμευση» το 1948, όπως είπε. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η διατήρηση της αδικίας έναντι του παλαιστινιακού λαού (…) τροφοδοτεί έντονα ακραία και τρομοκρατικά συναισθήματα».
Από την αρχή του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου η Ρωσία διατηρεί επικριτική στάση έναντι του εβραϊκού κράτους, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να έχει καταγγείλει την ανθρωπιστική «καταστροφή».
Η Μόσχα διατηρεί καλές σχέσεις με τη Χαμάς, την οποία δεν θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το Ισραήλ. Επίσης έχει στενές σχέσεις με το Ισραήλ, όπου διαμένει μεγάλη ρωσόφωνη κοινότητα, αν και αυτές διέρχονται κρίση μετά την έναρξη της σύγκρουσης.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ενέκρινε αμφιλεγόμενο νόμο για θανατική ποινή σε «τρομοκράτες»
- Γ. Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021-22
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Άρχισε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση
- Επαναπατρισμό του 80% των Σύρων που ζουν στη Γερμανία ζήτησε ο Μερτς από τον πρόεδρο της Συρίας









